• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

31.10.2017

23:59

LIDER KATALONIJE PUDŽDEMON SE VRAĆA U BARSELONU: Idem na španski sud, očekujem pravedno suđenje!

Vesti

LIDER KATALONIJE PUDŽDEMON SE VRAĆA U BARSELONU: Idem na španski sud, očekujem pravedno suđenje!

Podeli vest

Smenjeni lider španskog regiona Katalonije, Karles Pudždemon rekao je u Briselu da očekuje "pravično suđenje" u Španiji i, po večerašnjoj vesti španskog lista iz Barselone "La Vanguardia", vraća se u Barselonu s najmanje dva svoja takodje smenjena ministra, s namerom da izadje pred španski sud

Bivši katalonski predsednik koga je smenila vlada u Madridu, optužen je za pobunu zbog proglašenja nezavisnosti Katalonije.

Pudždemon je u Belgiji danas rekao da je spreman da decembra učestvuje na vanrednim izborima u Kataloniji koje priprema centralna vlast Španije, prenosi italijanski list "Il sole 24 ore". 

- Mi smo ovde ne da bismo tražili politički azil-- objasnio Pudždemonov štab novinarima u glavnom gradu Belgije - "već da možemo da delujemo slobodno i bezbedno. Mi tražimo garancije centralna vlade (Španije) da neće demonstrirati želju za osvetom, već za pravdom prema katalonskoj nezavisnosti, želimo da se osigura da proces bude pošten i vodjen nezavisno". 

Katalonski lider je takođe pozvao Evropsku uniju da posreduje i da "brani ideju Evrope". Pudždemon se, po štampi, već vratio u Barselonu avionom sa svoja dva bivša ministra. 

Njegov dolazak u Brisel u ponedeljak je iznenadio evropski establišment koji je nekoliko nedelja bio na probi zbog stava prema nezavisnosti Katalonije, iako su lideri EU i država članica podržali vladu Španije Mariano Rahoja.

Pudždemonu i smenjenim ministrima Katalonije španski sud je naredio da u roku od tri dana od danas uplate 6,2 miliona evra garancije da će doći pred sud u četvrtak, u suprotnom će im imovina biti zaplenjena.

LIDER KATALONACA DOBIJA AZIL U BELGIJI: Ukoliko Pudždemon dokaže da je žrtva progona, može da RAČUNA NA BRISEL?!

(FOTO) KATALONIJA JE ŠPANIJA, KOSOVO JE SRBIJA! Informerovi bilbordi podrške u centru Beograda!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17