• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com

01.11.2017

16:43

TRAMPU NE TREBA DOZVOLA KONGRESA DA PREVENTIVNO BOMBARDUJE KIMA: Može da upotrebi i nuklearno oružje!

Vesti

TRAMPU NE TREBA DOZVOLA KONGRESA DA PREVENTIVNO BOMBARDUJE KIMA: Može da upotrebi i nuklearno oružje!

Podeli vest

Američki ministar obrane Džejms Matis poručuje da Donald Tramp može izdati nalog za preventivni nuklearni napad bez dopuštenja Kongresa. On je to ustvrdio govoreći na pred Odborom za inostrane poslove američkog Kongresa

Ako vidimo da se bilo koja zemlja priprema za napad na nas, to je neizbežno, mogu da zamislim takvu situaciju, rekao je Matis i dodao kako će ova odluka "biti podvrgnuta proveri".

Rasprava u Kongresu je bila posvećena upotrebi oružanih snaga, posebno protiv terorista na Bliskom istoku. Temu Severne Koreje je na početku ročišta otvorio senator Ben Kardin.

- Jesam li dobro razumeo da nemate dozvolu za upotrebu vojne sile protiv Severne Koreje - upitao je Kardin, objašnjavajući da je imao na na umu pravo koje Pentagonu može dodeliti Kongres.

Američki državni sekretar Reks Tilerson je odgovorio: "Po mom mišljenju, da", čime je potvrdio da predsednik Donald Tramp sada nema takvo dopuštenje.

(VIDEO) KIMOVI CRTAĆI ZA DECU ŠOKIRALI AMERE: Mališani u Severnoj Koreji znaju ko bi da ih pojede i da im naudi!

Međutim, Tillerson je podsetio senatore da američka administracija ne treba novo ili bilo kakvo drugo dopuštenje Kongresa da koristi vojnu silu u inostranstvu.

Ustvrdio je da je Kongres još 2001. ovlastio američkog predsednika da koristi sve potrebne snage i sredstva "protiv države, grupa ili pojedinaca koji planiraju, počinili su ili pomagali u terorističkim napadima 11. rujna 2001. i protiv svih koji su dali utočište takvim grupama".

BOGATSTVO SEVERNE KOREJE MERI SE BILIONIMA DOLARA: Ameri i Tramp hoće da Kimu otmu retke rude!

- S tim dopuštenjem provode se i akcije u Iraku i Siriji. U Siriji napori koalicije na čelu sa SAD imaju za cilj da pobede ISIS. SAD ne žele da vode vojne operacije protiv snaga vlade Sirije - rekao je državni sekretar SAD.

(VIDEO) AMERIKA JE DRUGO IME ZA RAT: Od osnivanja SAD ratovale 222 godine i UBILE VIŠE OD DEVET MILIONA LJUDI?!

On je, međutim, poručio i da SAD neće oklevati da koriste neophodnu silu kako bi zaštitile američku koaliciju ili partnere uključene u vojnu kampanju protiv Islamske države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 6 godina

Кинези су јасно рекли ДА НЕЋЕДУ ДА ЧУЈУ ЗА РАТ У СВОМЕ КОМШИЛУКУ!Помагали су кореанцима у бившем рату са Америком која мисли да је Сједињена.Помагали су и руси.Чим су вијетнамци почели да обарају момбардере Б-52 руским ракетама рат је ускоро завршен када су амери панично бежали а да им кукавице нису биле равне!Тамо им је погинуло 60 хиљада војника.Знате ли колико војника амера је погинуло од сопствене артиљерије због лоше тактике?Када би вам рекао ту цифру не бисте веровали!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija