• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.11.2017

18:48

PIZDEMON! Lider separatističke katalonske vlade u centru EU, KRIJE SE OD HAPŠENJA!

Vesti

PIZDEMON! Lider separatističke katalonske vlade u centru EU, KRIJE SE OD HAPŠENJA!

Podeli vest

Lider separatističke katalonske vlade Karles Pudždemon, koji je pobegao u Brisel, juče objavio da se neće vratiti u Španiju. Katalonci su ga zbog toga nazvali pi*dom, a belgijski zvaničnici kukavicom

Lider separatističke katalonske vlade Karles Pudždemon, koji je u strahu od hapšenja u ponedeljak pobegao u Belgiju, juče je saopštio da ne namerava da se vraća u Španiju. To je razočaralo Katalonce, pristalice nezavisnosti, koje su ga nazvale pi*dom, ali i belgijske zvaničnike, koji su mu poručili da je kukavica.

Priznaće izbore

Pudždemon je juče sa sedam odbeglih katalonskih ministara održao konferenciju za novinare u Briselu. Belgijska vlada mu nije dozvolila da koristi njihove prostorije, pa se javnosti obratio iz zgrade briselskog Pres-kluba "Evropa", gde je naveo da se plaši za svoju bezbednost.

- Deo katalonske vlade došao je u Brisel na neodređeno vreme kako bi u srcu Evrope skrenuo pažnju na problem Katalonije - izjavio je Pudždemon.

MADRID: Ustavni sud blokirao deklaraciju o nezavisnosti Katalonije!

Neće azil
Deo katalonske vlade došao je u Brisel na neodređeno vreme, ali ne da tražim azil
Karles Pudždemon

On je naglasio da nije došao u Belgiju da traži politički azil.
- Vratiću se kući, ako Španija garantuje fer sudski proces. Ukoliko oni mogu da garantuju svima nama, a meni naročito, samo nezavisan proces, bez mešanja vlasti, vratićemo se odmah - rekao je Pudždemon.

Prema njegovim rečima, deo katalonske vlade koji je ostao u Barseloni, na čelu sa zamenikom premijera Oriolom Žunkerasom, nastaviće da radi kao legitimni član katalonske vlade.
- Nikad nismo napustili vladu. Štaviše, nastavićemo da radimo našom strategijom nekonfrontacije - istakao je Pudždemon.

TAJNI MANEVAR LIDERA KATALONACA: Pudždemon se potpisao kao PREDSEDNIK VLADE, A NE REPUBLIKE?!

Kako je dodao, podržaće prevremene regionalne izbore 21. decembra, koje je raspisala španska vlada nakon primene člana 155 ustava, kojom je preuzela direktnu kontrolu nad Katalonijom.

Zbog svega toga mnogi Katalonci nazvali su Pudždemona kukavicom i ološem.
- Naveo nas je da pomislimo da ćemo dobiti našu republiku, a sad je pobegao. To rade samo pi*de - rekao je jedan od gnevnih Katalonaca koji je u Barseloni u jednom pabu pratio prenos Pudždemonovog obraćanja.

Nije stao uz narod

Njegovo mišljenje, međutim, ne dele samo Katalonci već i belgijski zvaničnici, od kojih je Pudždemon tražio zaštitu. Član belgijske vlade, čije ime nije saopšteno, rekao je juče medijima da ne razume Pudždemonov potez.

- Ne radi se ovako. Kad je izbila kriza, bolje da je ostao uz svoj narod nego što je došao ovde - naveo je neimenovani ministar.

Inače, Pudždemon je pobegao u Belgiju istog dana kad je španski državni tužilac Hose Manuel Maza saopštio da će protiv njega, potpredsednika katalonske vlade Oriola Žunkerasa, predsednice parlamenta Karme Forkadelj i još 17 katalonskih zvaničnika biti podignute optužnice za kovanje zavere protiv države, podsticanje naroda na pobunu i proneveru državnih para.

LIDER KATALONIJE SE PLAŠI HAPŠENJA: Karles Pudždemon neće pred španski Senat!

Poništena deklaracija o nezavisnosti

Ustavni sud Španije juče je poništio deklaraciju o nezavisnosti Katalonije koju je potpisala smenjena separatistička vlada.
- Ustavni sud je upozorio članove kancelarije stalnog zastupnika parlamenta u Kataloniji da obustave svaku inicijativu koja uključuje sprovođenje deklaracije - naveo je list "El mundo".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija