• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.11.2017

18:54

OSUĐENA ZA PODSTICANJE NARODA NA RAZVRAT: Lepa egipatska TV voditeljka ide na robiju ZBOG PRIČE O SEKSU PRE BRAKA!

Vesti

OSUĐENA ZA PODSTICANJE NARODA NA RAZVRAT: Lepa egipatska TV voditeljka ide na robiju ZBOG PRIČE O SEKSU PRE BRAKA!

Podeli vest

Egipatska voditeljka TV El Nahar Doa Salah osuđena na tri godine zatvora zato što je u svojoj emisiji pričala da je seks pre braka u redu i da žene ne moraju da se udaju da bi imale decu

Egipatska TV voditeljka Doa Salah osuđena je u četvrtak na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 500 evra zato što je u svojoj emisiji pričala da je seks pre braka u redu i da žene mogu da rode decu iako nemaju muža.

Vlasti u Kairu navele su da je Salahova prekršila norme pristojnog ponašanja, nagovarajući ljude na razvrat, zbog čega mora da odgovara.

Razvod je u redu

Sporna emisija pod nazivom "Dodi šou" emitovana je krajem jula na televiziji El Nahar, gde Salahova već godinama radi kao prezenterka. Ona je u emisiji nosila lažni trudnički stomak, koji je mazila pred kamerama.

- Pitam vas, da li ste razmišljali o tome da imate seks pre braka? Tako nešto se smatra prekršajem u Egiptu, ali je u principu veoma prihvatljivo u zapadnim zemljama - kazala je voditeljka.
Salahova je dodala da postoje brojni načini da žene dobiju decu, čak i ako nisu u braku. 

Seks pre braka smatra se prekršajem u Egiptu, ali je veoma prihvatljiv u zapadnim zemljama
Doa Salah

- Možete čak i da platite nekom muškarcu da se oženi vama. Ostanite trudne s njim i budite kratko u braku, pa tražite razvod. U tom slučaju, niko neće moći da vam kaže da ste ostale trudne ili rodile van braka, a imaćete bebu - kazala je prezenterka.

Egipćanka je u emisiji govorila i o donaciji spreme i veštačkoj oplodnji, što su tabu teme u tradicionalnom egipatskom društvu.

- Žene na Zapadu mogu da odu u banke sperme i zakažu veštačku oplodnju na klinikama. Bilo bi lepo kad bi tako nešto bilo prihvaćeno i kod nas - navela je Salahova.

Uvredila državu

Čim je emitovana, emisija je izazvala haos. Rukovodioci televizije El Nahar suspendovali su novinarku na tri meseca. Ubrzo je reagovao i javni tužilac Ašraf Naži, koji je optužio Salahovu da se u javnosti ponašala nepristojno i da je podsticala na razvrat. Novinarka je privedena na saslušanje i određeno joj je da se brani sa slobode. Suđenje joj je počelo krajem avgusta, a okončano je u četvrtak, kad je osuđena na robiju.

- Salahova je u skandaloznoj emisiji uvredila državu i pretila porodici, pokretaču egipatskog društva - rekao je sudija u presudi.

Silovanje žene nacionalna dužnost?!

Poznati egipatski advokat Nabih el Vahš šokirao je javnost u četvrtak kad je na televiziji izjavio da su muškarci "dužni da siluju žene koje nose pocepane farmerke".
- Kad žena hoda u pripijenim pocepanim farmerkama, čovek ima patriotsku dužnost da je uznemirava, a nacionalnu dužnost da je siluje - rekao je Vahš gostujući na satelitskom kanalu El Asema.

Ugovaraju brakove

Inače, širom Egipta, posebno u ruralnim sredinama, i dalje se ugovaraju brakovi. Iako žene po zakonu imaju pravo na razvod, mnoge od njih to ne znaju.

Takođe, zakon zabranjuje abortus, pa ga žene čine ilegalno. Veštačka oplodnja nije zabranjena, ali je izuzetno skupa i dozvoljena samo bračnim parovima.


 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija