• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.11.2017

19:43

(VIDEO) KAO SLON U STAKLARI! TRAMP IZNERVIRAO JAPANCE: Nije se poklonio caru, šaranima bacio kutiju hrane!

Vesti

(VIDEO) KAO SLON U STAKLARI! TRAMP IZNERVIRAO JAPANCE: Nije se poklonio caru, šaranima bacio kutiju hrane!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp u sklopu turnejE po Aziji posetio je i Japan, susreo se sa japanskim carem Akihitom i premijerom Šinzom Abeom. Tokom ove posete napravio nekoliko gafova i da nije u potpunosti ispoštovao celokupan protokol

Donald Tramp se prilikom susreta sa japanskim carem Akihitom nije poklonio kao što je običaj u toj zemlji, već je samo pognuo glavu.

Tramp je i ovaj put zaboravio na suprugu Melaniju koja je izlazila iz automobila, dok je američki predsednik ćaskao s 83-godišnjim carem

Iako klanjanje predstavlja znak poštovanja u Japanu, američki predsednici prilikom službenih susreta zbog toga su suočeni sa kritikama da na taj način deluju manje moćno.

Ipak, 1994. godine Bil Klinton poklonio se prilikom posete japanskog cara Beloj kući.

Njegov je primer sledio i Barak Obama koji se prilikom posete Japanu 2009. godine japanskom caru poklonio, ali mu i istovremeno pružio ruku.

PUTIN SE POIGRAVA SA SAD! Milione uplatio Tviteru i Fejsbuku, UMEŠAN I TRAMPOV ZET, VAŠINGTON U ŠOKU!

Tramp je i ovaj put zaboravio na suprugu Melaniju koja je izlazila iz automobila, dok je američki predsednik ćaskao s 83-godišnjim carem.

Prilikom obilaska palate Tramp je prema običajima trebao da nahrani Koi šarane u carskom ribnjaku, ali očigledno nije imao strpljenja da sačeka da se ribe približe ivici, pa je u u jednom trenutku u vodu sasuo celu kutiju riblje hrane.

Donald Tramp u Tokiju je održao govor pred poslovnim ljudima i ocenio je kako trgovinska razmena Sjedinjenih Država i Japana "nije ujednačena" i da se o njoj mora ponovo da se pregovara.

TRAMP SE UPRPIO! TRAŽI POMOĆ OD PUTINA, hoće da pregovara sa Kim Džong Unom!

- Moram reći da Japan zadnjih nekoliko decenija pobeđuje u trgovinskoj razmeni. Japan prodaje milione automobila Sjedinjenim Državama, a Japan uvozi jako malo američkih automobila. SAD dugi niz godina ima veliki trgovinski deficit sa Japanom, zato moramo pregovarati i to ćemo učiniti na prijateljski način - rekao je Trump.

Američki trgovinski deficiti među glavnim su sredstvima borbe Donalda Trampa koji u njima vidi pretnju za radna mesta na američkom tlu.

NOVA ŠAMARČINA VAŠINGTONU! PUTIN PROTERAO SAD I IZ SREDNJE AZIJE: Sa Iranom i Indijom gradi novi gasovod!

U prvih devet meseci 2017. trgovinski deficit SAD-a s ostatkom sveta povećao se za 9,3 odsto, na 405,22 milijarde dolara.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija