• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.11.2017

12:46

UHAPŠENO 10 OSOBA ZBOG TERORIZMA: Antiteroristička akcija u Francuskoj i Švajcarskoj!

Vesti

UHAPŠENO 10 OSOBA ZBOG TERORIZMA: Antiteroristička akcija u Francuskoj i Švajcarskoj!

Podeli vest

U antiterorističkim operacijama u Francuskoj i Švajcarskoj danas je uhapšeno 10 osoba osumnjičenih da su koristile šifrovane društvene mreže kako bi pripremale moguće napade, saopštili su francuski zvaničnici

Osumnjičeni su razmenjivali "zabrinjavajuće poruke" na šifrovanoj aplikaciji za slanje poruka Telegram, navode izvori bliski istrazi, dodajući da istražitelji nastoje da "utvrde šta su oni planirali", prenosi AFP.

Pretrage su još u toku u pariskom predgrađu i jugoistočnoj Francuskoj, navodi AP.

Anteroristički istražitelji uhapsili su devet osoba u Francuskoj i jednu u Švajcarskoj u operacijama usmerenim na razjašnjenje detalja plana na koji se sumnja.

Švajcarsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapsilo jednu osumnjičenu osobu u istrazi o terorizmu, navodeći da je istraga zasnovana na sumnjama u kršenje zakona kojim se zabranjuju Al Kaida i Islamska država i s njima udružene organizacije, javlja Rojters.

Ove operacije su deo istrage pokrenute u julu u čijem su fokusu sumnjive aktivnosti jedne osobe u Švajcarskoj koja je koristila mrežu Telegram, naveo je neimenovani francuski pravosudni zvaničnik.

PRETNJE SMRĆU ŠARLI EDBOU: Francuski magazin opet provocira karikaturom!

Osumnjičena osoba koja živi u Švajcarskoj komunicirala je s ljudima u Francuskoj na društvenim mrežama o nepreciziranim nasilnim činovima, rekao je isti francuski zvaničnik.

Neimenovani francuski bezbednosni zvaničnik rekao je da je operacija sprovedena u Eks-an-Provansu na jugu Francuske i Mantonu na mediteranskoj obali, kao i u predgrađu Pariza.

Najnovija operacija sprovedena je nekoliko dana nakon što je novi zakon o antiterorizmu stupio na snagu, u trenutku kada je ukinuto vanredno stanje koje je u Francuskoj bilo na snazi otkako se Pariz našao na meti pogubnih terorističkih napada pre dve godine.

Ranije danas, mediji su javili da je u toku antiteroristička operacija u francuskom regionu Primorski Alpi i u Pariskom regionu, i da je tom prilikom uhapšeno sedam osoba.

Antiteroristička operacija velikih razmera počela je jutros u 06:00 sati u Pariskom regionu i Primorskim Alpima, uz pomoć specijalne jedinice francuske policije (RAID), navela je francuska televizija LCI.


(VIDEO) RAĐALA SAM DECU DA BUDU UBICE: Šokantna priča Britanke kako se pridružila ISIS i kako je otkrila Hrišćanstvo!

Sedam osoba koje su u operaciji uhapšene sumnjiče se da su nameravale da učestvuju u nasilnoj aciji u Francuskoj, s tim da se "u ovoj fazi istrage ne zna tačna meta", rekao je francuskoj televiziji neimenovani izvor blizak istrazi.

List "Parizjen" navodi da snage reda deluju u okviru preliminarne istrage koju je u maju pokrenuo antiteroristički sektor pariskog tužilaštva zbog "udruživanja u cilju terorističkog poduhvata".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17