• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2017

22:42

PROPAST ISLAMSKE DRŽAVE: Sirijska vojska zauzela poslednje veliko uporište islamista!

Vesti

PROPAST ISLAMSKE DRŽAVE: Sirijska vojska zauzela poslednje veliko uporište islamista!

Podeli vest

Sirijska vojska zajedno sa savezničkim snagama zauzela je danas poslednje veliko islamističko uporište u Siriji, grad Albu Kamal, tvrdi komandant vojne alijanse koja podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada

Komandant je naveo da su iračke narodne mobilizacijske snage zauzele Albu Kamal, koji se nalazi u blizini granice sa Irakom, preneo je Rojters.

Sirijski predsednik izjavio je u utorak da će sirijska vojska i njeni saveznici nastaviti borbe u zemlji posle završetka bitke u provinciji Deiz al-Zor, gde je ekstremisitčka "Islamska država" izgubila svoje poslednje uporište.

On je rekao i da bi mogao da pokrene rat protiv "Sirijskih demokratskih snaga (SDF)", koje kontrolišu više od četvrtine Sirije, a koje imaju podršku SAD, preneo je Rojters . 

Asad je rekao da je rat usmeren na one koji žele da "podele i oslabe državu".

- Pobede protiv terorističkih organizacija, koje su počele od Alepa, a ne završavaju se sa Deir al-Zorom, nanele su ključni udarac koji je sprečio podele i realizaciju terorističkih ciljeva - rekao je Asad.

Sirijski predsednik vidi sve grupe koje se bore protiv sirijske vlasti kao terorističke, navela je britanska novinska agencija.

(VIDEO) RUSKI BOMBARDERI BEZ MILOSTI PREMA DŽIHADISTIMA: Poleteli su iz Rusije, preko Iraka i Irana da bi uništili komandni centar ID!

RAT ZA SIRIJSKU NAFTU, SAD OTKRILE KARTE: Putin i Asad moraju da zauzmu Abu-Kemal pre Kurda i Amera!
 

(VIDEO) RUSI SNIMILI KAKO SAD POMAŽU ISIS: Vašington uhvaćen u laži, TERORISTI SU NJIHOVI IGRAČI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija