• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

11.11.2017

12:17

PUTIN OTKRIO ZAŠTO NIJE ODRŽAN FORMALNI SASTANAK SA TRAMPOM: Naši timovi nisu uspeli da se izbore s organizacijom tog susreta, BIĆE KAŽNJENI!

Vesti

PUTIN OTKRIO ZAŠTO NIJE ODRŽAN FORMALNI SASTANAK SA TRAMPOM: Naši timovi nisu uspeli da se izbore s organizacijom tog susreta, BIĆE KAŽNJENI!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je uspešnim susret sa američkim kolegom Donaldom Trampom na marginama APEK-a, ali je, prema njegovim rečima, neophodno pronaći priliku da se sedne i podrobno razgovara o bilateralnim odnosima

 

Putin je objasnio zašto nije održan sastanak u punom formatu sa Trampom.  

- Što se tiče odvojenog sastanka, kao prvo, to je vezano za Trampov raspored i moj raspored, i za određene formalnosti protokola, sa kojima, nažalost, naši timovi nisu mogli da se izbore. Pa... Biće kažnjeni za to. Međutim, ništa strašno se nije desilo. Porazgovarali smo na današnjem sastanku. Sve u svemu, razgovarali smo o svemu o čemu smo želeli - rekao je Putin na završnoj konferenciji za novinare u Da Nangu.

- Naravno, ipak ćemo morati da nađemo mogućnost, i za naše timove i na nivou predsednika, da sednemo i razgovaramo o čitavom nizu naših odnosa - istakao je ruski predsednik.

Tanjug/AP

- Imamo normalan dijalog. Nažalost, nema dovoljno vremena, zasad ne možemo podrobnije da razgovaramo o celokupnom kompleksu naših odnosa. A imamo o čemu da razgovaramo i u oblasti bezbednosti i u oblasti ekonomske saradnje, koja je danas praktično na nuli - dodao je Putin.

Prema njegovim rečima, trenutni trgovinski obrt nije ozbiljan za obe zemlje. Bilo je 28 milijardi, sada je 20 milijardi. Za zemlje poput SAD i Rusije, to je gotovo ništa, rekao je ruski predsednik.

On je napomenuo da su tokom razgovora ipak uspeli da se dotaknu teme dnevnog reda samita.

- Razgovarali smo kako da iskoristimo nove mogućnosti koje pruža digitalna ekonomija za razvoj ekonomskih veza - objasnio je on.

O borbi protiv terorizma

Borba protiv terorizma biće nastavljena zajedničkim naporima Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, dodao je ruski predsednik.

Tanjug/AP

Ruski lider podsetio je da je na marginama samita APEK-a u Vijetnamu sa američkim kolegom usaglasio zajedničku izjavu o borbi protiv terorizma u Siriji.

- Može se reći da je rad na marginama APEK-a bio koristan i uspešan, jer nije bilo lako pristupiti izjavi o Siriji. Naši eksperti su radili na ovoj izjavi uoči Samita, a juče smo dorađivali ovaj dokument - rekao je Putin novinarima.

Prema njegovim rečima, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson radili su na pitanjima koja su nastala tokom pripreme dokumenta.

- I danas je sa američkim predsednikom usaglašen ovaj dokument. Smatram da je on važan, jer naglašava neke apsolutno fundamentalne stvari. Kao prvo, nastavak borbe protiv terorizma, to je izuzetno važno za Sjedinjene Američke Države, posebno u svetlu nedavnih tragičnih događaja koji su se tamo desili povezanih sa terorističkim napadima. Važno je i za nas, zemlju koja se odavno suočava sa ovim problemom. I važno je za čitavu međunarodnu zajednicu - naglasio je Putin.

- Borba protiv terorizma će se nastaviti uz zajedničke napore - dodao je ruski predsednik.

Borba za eliminisanje uporišta terorista u Siriji se završava, moraju se stvoriti uslovi za politički proces, a Rusija i SAD su se dogovorile da idu ovim putem, rekao je ruski predsednik.

- Najnoviji događaji na jugoistoku zemlje govore upravo o tome. To je praktično bilo poslednje uporište ISIS - rekao je Putin.

- Sada je najvažnije da se ovaj posao završi i konsoliduju sporazumi o zonama deeskalacije, konsolidovati režim prekida vatre i stvoriti uslove za početak političkog procesa. Na to je usmerena naša zajednička rusko-američka izjava. Mislim da će ovo biti značajan faktor u radu na rešavanju sirijskog problema - dodao je Putin. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17