• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.11.2017

17:23

PUTIN: Rusija i Kina imaju iste poglede na problem u Severnoj Koreji!

Vesti

PUTIN: Rusija i Kina imaju iste poglede na problem u Severnoj Koreji!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija i Kina dele slične poglede na severnokorejski problem, odnosno smatraju da sve strane treba da smanje tenzije i sednu za pregovarački sto

On je to rekao na konferenciji za novinare nakon samita azijsko-pacifičkih zemalja u Vijetnamu, prenosi Tas s.

- Što se tiče spoljnih poslova, kako bi diplomate rekle, Rusija i Kina dele veoma slične stavove koji mogu biti isti kada se radi o ključnim problemina. Jedan od njih je Severna Koreja. Smatramo da je to problem i ne priznajemo nuklearni status Severne Koreje. U isto vreme pozivamo strane u konfliktu da smanje tenzije i nađu snage da sednu za pregocarački sto - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, ne postoji drugo rešenje za taj problem, naglasivši da su Rusija i Kina ponudile putokaz za rešavanje problema, koji opisuje sve korake koje treba preduzeti.

PUTIN OTKRIO ZAŠTO NIJE ODRŽAN FORMALNI SASTANAK SA TRAMPOM: Naši timovi nisu uspeli da se izbore s organizacijom tog susreta, BIĆE KAŽNJENI!

Ruski predsednik ukazao je na ohrabrujuće signale iz nekih zemalja, vezane za njihov stav prema severnokorejskom problemu.

- Kao što ste mogli da čujete, postoje ohrabrujući signali uključujući SAD i Južnu Koreju, da svako može da razume da ne postoji alternativa mirnom rešavanju problema - rekao je Putin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija