• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rt/informer

13.11.2017

09:02

(VIDEO) RAZORAN ZEMLJOTRES ZAVIO U CRNO IRAK I IRAN: Poginulo 328 osoba, više od 5.000 povređeno, potres se osetio do Izraela

Vesti

(VIDEO) RAZORAN ZEMLJOTRES ZAVIO U CRNO IRAK I IRAN: Poginulo 328 osoba, više od 5.000 povređeno, potres se osetio do Izraela

Podeli vest

Najmanje 328 osoba je poginulo, a više od 5.000 povređeno u snažnom zemljotresu, koji je pogodio oblast na iransko-iračkoj granici, u iranskoj provinciji Kermanšah, javila je državna iranska televizija, prenosi Rojters

Prema podacima iranske Nacionalne organizacije za upravljanje nesrećama, u Iranu je poginulo najmanje 207, a više od 2.500 je povređeno.

Objavljeno je i da su najmanje četiri osobe poginule u zemljotresu u regionu Kurdistana u Iraku, izjavio je kurdski ministar zdravlja.

Iranski zvaničnici navode da bi broj poginulih mogao da bude još veći jer spasilačke ekipe još nisu stigle u udaljena područja. 

Zemljotres se osetio u nekoliko iranskih provicija, a najteže je pogodio Kermanšah, gde je proglašena trodnevna žalost.


Mediji različito izveštavaju o tome koje je jačine bio zemljotres - Rojters navodi 7,2. Tas s, pozivajući se na evropski Sredozemni seizmološki centar, 7,4 a neki idu i do 7,5 stepeni Rihterove skale.

S druge strane, zvaničnik iračke meteorološke službe navodi da je potres bio jačine 6,5 stepeni i da je pogođen veći deo zemlje, uključujući i Bagdad.
 

U Kermanšahu su poginule najamanje 142 osobe, a najveća bolnica je veoma oštećena tako dapovređeni ne mogu u njoj da dobiju lekarsku pomoć.

Irački zdravstveni i lokalni zvaničnici navode da je 321 osoba povređena u oblasti Kurdistana, najviše je pogođen grad Darbandikan. 

 


Prema američkoj geološkoj službi, epicentar zemljotresa registrovan je jugozapadno od grada Halabdže, duž iračko-iranske granice.

AP prenosi da su pogođene i iranske provincije na severozapadu, zapadu i u centralnim oblastima zemlje. 


Tass navodi da je epicentar zemljotresa bio na 10 kilometara dubine, kao i da se potres osetio i u Kuvajtu.

Zemljotres se osetio i u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, kao i u mnogim delovima Izraela.

 

 

ZEMLJOTRES jačine 6 stepeni Rihterove skale pogodio Indoneziju

PANIKA U REGIONU: Tri zemljotresa pogodila BiH!

TRESE SE JAPAN: Snažan zemljotres pogodio jug zemlje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija