• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2017

20:07

(VIDEO) UŽAS U LIBIJI: Lokalni mafijaši prodaju migrante na AUKCIJI KAO ROBLJE!

Vesti

(VIDEO) UŽAS U LIBIJI: Lokalni mafijaši prodaju migrante na AUKCIJI KAO ROBLJE!

Podeli vest

CNN je objavio snimak nastao na nepoznatoj lokaciji u Libiji na kojem se vrši prodaja dvojice muškaraca, migranata

Na snimku se čuje kako se muškarci nude za "800, 900,1.000, 1.100", a kako se navodi, oni su prodati za 1.200 libijskih dinara (oko 800 dolara).

CNN navodi da je jedan od muškaraca iz Nigerije, a bio je “u ponudi“ u grupi “velikih jakih momaka za rad na farmi“, što je potvrdio i "aukcionar" koji je ostao iza kamere.

Nakon objavljivanja snimka CNN je pokušao da utvrdi njegovu autentičnost i novinari te televizije su bili svedoci brojnih aukcija.

"Treba li nekome neko za kopanje? Ovo je jak muškarac, on će da kopa", kaže "aukcionar".

Nakon toga kupci dižu ruke, početna cena je obično 500, 550, 600 libijskih dinara, a obično se prodaju za nekoliko minuta.

CNN navodi da svake godine desetine hiljada ljudi stiže do libijske granice, kao i da se radi o izbeglicama koje žele šansu u Evropi. 

Mnogi od njih prodali su sve što su imali kako bi finansirali put preko Libije i prešli Mediteran, međutim, sve manje brodova dospeva na more, ostavljajući tako očajne ljude u rukama krijumčara. 

"Tako krijumčari postaju vlasnici, a izbeglice robovi", piše CNN. 

Snimak koji je napravio CNN predat je vlastima Libije koja je obećala da će sprovesti istragu, a neki zvaničnici te zemlje navode da znaju za organizovano krijumčarenje. 

(VIDEO) GADAFIJA SU PRE 6 GODINA MUČILI I SILOVALI ŠTAPOM DO SMRTI: Ali i danas odzvanja NJEGOVO PROROČANSTVO!

OBISTINILA SE NAJGORA NOĆNA MORA AMERA: Šojgu i Haftar dogovorili saradnju, RUSIJA SE VRAĆA U LIBIJU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija