• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2017

23:54

TRAMP PRETERAO U SAMOLJUBLJU: Put u Aziju ocenio OGROMNIM ISTORIJSKIM USPEHOM?!

Vesti

TRAMP PRETERAO U SAMOLJUBLJU: Put u Aziju ocenio OGROMNIM ISTORIJSKIM USPEHOM?!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas, po povratku sa višednevne turneje po Aziji, da je to bilo "istorijsko i izuzetno uspešno putovanje" koje je pokazalo da "ugled SAD u svetu nikada nije bio jači"
Tanjug/AP

Tramp je to rekao u obraćanju iz Bele kuće, nakon što je obišao pet azijskih zemalja, istakavši da želi da američki narod obavesti o svom "ogromnom uspehu", prenosi AP.

On je svoje putovanje nazvao "istorijskim" i naglasio da su SAD tretirane sa "neverovatnom toplinom, gostoprimljivošću i, što je najvažnije, poštovanjem".

Ključni cilj Trampove skoro dvonedeljne turneje u okviru koje je posetio Japan, Južnu Koreju, Kinu, Vijetnam i Filipine, bio je, prema njegovim rečima, da stavi naglasak na poštenu i uzajamnu trgovinu.
Reuters



Tramp je ocenio "neprihvatljivim" da američki trgovinski deficit sa drugim zemljama bude oko 800 milijardi godišnje.

"Počećemo da taj deficit smanjujemo što je brže moguće", istakao je, ne preciziravši kako planira da postigne taj cilj.

TRAMP O KIM DŽONG UNU: Zašto me vređa i KAŽE DA SAM STARAC, kad ja za njega nisam rekao DA JE MALI I DEBEO?

SAD i Kina su se, kako je naveo, saglasile da je sporazum sa Severnom Korejom tipa "zamrzavanje za zamrzavanje" - neprihvatljiv, a pod tim podrazumeva predlog, koji su podržale Kina i Rusija, prema kojem bi Pjongjang zamrzao svoj nuklearni program dok bi zauzvrat SAD i Južna Koreja obustavile vojne vežbe, navodi američka agencija.

Tanjug/AP



Tramp je, sumirajući rezultate svoje turneje po Aziji, rekao i da kineski predsednik Si Ðiping priznaje da nuklearna Severna Koreja predstavlja "veliku pretnju".

Predsednik SAD je, takođe, rekao da je cilj denuklearizacija Severne Koreje, upozorivši da vreme ističe i podsetivši da su SAD jasno stavile do znanja da "sve opcije ostaju na stolu".

Američka agencija primećuje da je Tramp, tokom obraćanja naciji o svom 12-dnevnom putovaju po Aziji, dva puta pio vodu.

POSLEDNJA ETAPA AZIJSKE TURNEJE! Tramp o S.Koreji sa premijerima Japana i Australije

Pri tom, AP podseća da je tokom predsedničke kampanje 2016. Tramp često ismevao svog tadašnjeg rivala, senatora sa Floride Marka Rubija, zbog čestih pauza radi ispijanja vode, a da je 2015. za Rubija rekao da "nikada nije video mladog coveka koji se toliko znoji i pije toliko vode".

Tramp je novinarima na kraju turneje, uoči polaska sa Filipina za SAD, juče najavio da će održati "važan govor" o trgovini i svojim naporima protiv severnokorejske nuklearne pretnje.



Predsednik SAD doputovao je u Vašington u utorak uveče, a odmah po dolasku je nastavio svoju jutarnju rutinu tvitovanja, gde je napisao da su SAD "ponovo poštovane" u azijsko-pacifičkom regionu i istakao da će narod "videti plodove njegovog dugog, ali uspešnog putovanja u mnogim narednim godinama".

Nije poštedeo ni svoju omiljenu "metu" među medijima, Si-En-En, rekavši da je bio "primoran" da gleda tu televiziju tokom putovanja i, kako je istakao, "da ponovo uvidi koliko je loša i lažna".

(VIDEO) RED JE DA I TRAMPA NEKO ZBUNI! Pogledajte najkomičnije RUKOVANJE zvaničnika, u kojem je DONALD NARAVNO POBEDIO!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija