• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2017

23:59

LIDER KATALONACA NE MIRUJE: Pudždemon ponovo kandidat svoje stranke na izborima!

Vesti

LIDER KATALONACA NE MIRUJE: Pudždemon ponovo kandidat svoje stranke na izborima!

Podeli vest

Smenjeni predsednik katalonske vlade i lider pokreta za otcepljenje te španske pokrajine, Karles Pudždemon, ponovo će biti glavni kandidat svoje partije na regionalnim izborima idućeg meseca, dok se u Briselu bori protiv izručenja Španiji

Pudždemon je televiziji El Punt-Avui rekao da "privodi kraju" listu kandidata za parlamentarne izbore koje je raspisao španski premijer Marijano Rahoj, prenosi AP.

Prema Pudždemonovim rečima, na listi će se naći članovi njegove Demokratske partije Katalonije, ali i separatisti bez političke pozadine, a lista će u izbornu trku ući pod nazivom "Zajedno za Kataloniju".

Pudždemon kaže i da će kampanju voditi iz Brisela, gde se sa još četiri svoja bivša ministra suočava s postupkom ekstradicije na kraju kojeg bi mogli biti poslati nazad u Španiju kako bi se tamo suočili sa optužbama za pobunu i podsticanje na pobunu.

Zajedno sa više svojih bivših ministara, Pudždemon se sklonio u Brisel nakon što su španske centralne vlasti smenile članove njegove vlade i preuzele kontrolu nad Katalonijom.

Rahoj je iskoristio vanredna ovlašćenja kojima raspolaže da raspiše prevremene izbore u Kataloniji za 21. decembar, u nastojanju da osujeti težnje separatista da uspostave novu katalonsku državu.

PUDŽDEMON POZIVA KATALONCE NA IZBORE: Glasačkim kutijama protiv represije Madrida!

BELGIJANCI ODLUČILI: Pudždemon i četiri bivša katalonska ministra NA USLOVNOJ SLOBODI!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17