• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs / informer.rs

21.11.2017

23:06

(VIDEO) USRED ZEMLJOTRESA BABICE SPASLE BEBE! Brza reakcija hrabrih žena, svaka im čast

Vesti

(VIDEO) USRED ZEMLJOTRESA BABICE SPASLE BEBE! Brza reakcija hrabrih žena, svaka im čast

Podeli vest

Ukoliko dođe do zemljotresa, prva stvar koju medicinske sestre po pravilu treba da urade u porodilištu, jeste to da se pobrinu za novorođenčad koja leži u pokretnim krevetićima. Jedan takav slučaj zabeležen je i protekle nedelje u Južnoj Koreji

Usred zemljotresa jačine 5,4 stepena Rihterove skale, koji je izazvao velike materijalne štete na Korejskom poluostrvu, hrabre medicinske sestre rizikovale su sopstvenu bezbednost i postupile po pravilima medicinske etike, ali su takođe i položile ispit iz oblasti "kako biti dobar čovek".

Čitava zgrada i prostorija snažno su se zatresle, a sestre su krenule da pridržavaju pokretne krevetiće u kojima se nalaze bebe.

Nijedno novorođenče nije povređeno, a srećom i medicinsko osoblje kojem treba odati posebno priznanje prošlo je bez težih ozleda.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija