• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.11.2017

15:49

ŠOKANTNO! CRNIKINJA U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI! Britanska monarhija piše mnogo drugačije poglavlje u svojoj istoriji!

Vesti

ŠOKANTNO! CRNIKINJA U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI! Britanska monarhija piše mnogo drugačije poglavlje u svojoj istoriji!

Podeli vest

Princ Hari (33) verio se sa američkom glumicom Megan Markl (36), a venčaće se na proleće 2018. Ona je po majci Afroamerikanka, tako da njen ulazak u kraljevsku porodicu predstavlja presedan

Britanski princ Hari (33) verio se sa američkom glumicom Megan Markl (36), sa kojom je u vezi više od godinu dana, i oženiće se s njom na proleće naredne godine. Megan, koja je po majci Afroamerikanka, tako će postati prva crnkinja u strogo tradicionalnoj britanskoj kraljevskoj porodici.

Baba je dala blagoslov

Kensingtonska palata juče je saopštila da se Hari verio početkom novembra u Londonu.

- Pre nego što je zaprosio Megan, princ Hari je zatražio i dobio pristanak kraljice Elizabete II. On je tražio blagoslov i od roditelja gospođice Markl - rekao je portparol.

On je dodao da datum venčanja još nije određen, ali da će ono sigurno biti održano na proleće 2018. Povodom veridbe oglasio se i sam princ Hari. On je juče po podne tradicionalno pozirao fotografima sa verenicom u bašti Kensingtonske palate, a novinarima je otkrio da je presrećan.

Imaće titulu vojvotkinje od Saseksa

Verenica princa Harija Megan Markl najverovatnije će dobiti titulu vojvotkinje od Saseksa, tvrde izvori bliski britanskom dvoru. - Kraljica će princu Hariju i Megan pokloniti vojvodstvo Saseks. Oni će tako postati vojvoda i vojvotkinja od Saseksa jer ta titula u kraljevskoj porodici nikom nije data od 1843 - rekao je izvor.

On je dodao da Megan ne može biti princeza zato što nije "plemenitog roda". Tu titulu mogu da nose samo osobe koje su rođene u kraljevskoj porodici. Pored toga, ako Hari i Megan budu imali decu, oni će nositi titule lorda ili ledi.

- Čim sam ugledao Megan, znao sam da je prava žena za mene. Prosidba je bila veoma romantična, ali ne želim odmah da otkrijem detalje - rekao je Hari, koji je sa Megan u vezi od jula 2016, kad ju je upoznao na jednoj zabavi u Londonu.

APfoto

I Megan, koja se već preselila u London, takođe je kratko izjavila da je veoma srećna.

Ona je tako ušla u kraljevsku porodicu poznatu po veoma strogim pravilima. Dosad su njeni članovi ulazili u brak uglavnom sa drugim plemićima. Međutim, Megan nema ni trunke "plave krvi". Njena majka Dorija Ragland (61) je Afroamerikanka, čiji su preci radili kao robovi na plantažama na jugu SAD, sve dok nisu abolirani 1865. Glumičin deda s majčine strane Alvin Ragland uspeo je da se izdigne iz siromaštva i čak je postao poznati prodavac umetnina sa lancem radnji u Los Anđelesu. Ipak, on je novac besomučno trošio i većinu je prokockao, pa je Meganina majka imala jako težak život. U mladosti se izdržavala kao šminkerka. Meganinog oca, scenografa Toma Markla (73) upoznala je na filmskom setu u Los Anđelesu. Njih dvoje su se venčali 1979, a dve godine kasnije rodila se Megan. Kad je imala samo šest godina, roditelji su joj se razveli.

Razvedena je

Osim toga što nije "plemenitog roda", britanska kraljevska porodica retko kad prihvata i razvedene žene. Megan je, naime, bila u braku sa producentom Trevorom Engelsonom (40), i to od 2011. do 2013, čime britanski plemići nisu baš oduševljeni. Oni, ipak, malo blaže gledaju na razvod nakon što je princ Čarls napravio presedan 2005. i oženio se Kamilom, koja je tada već bila razvedena. Nakon toga i njegov brat princ Endrju 2010. takođe se oženio razvedenom ženom.

Hari je, inače, šesti u redu za britanski tron, posle svog oca princa Čarlsa, brata Vilijama i njegove dece, princa Džordža, princeze Šarlot i trećeg deteta koje je na putu. To znači da Hari i njegova izabranica nemaju skoro nikakve šanse da jednog dana sednu na presto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija