• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo!/informer.rs

30.11.2017

22:02

TILERSON OSTAJE DRŽAVNI SEKRETAR: Nisu predviđene promene u Stejt Departmentu, saopštila Bela Kuća!

Vesti

TILERSON OSTAJE DRŽAVNI SEKRETAR: Nisu predviđene promene u Stejt Departmentu, saopštila Bela Kuća!

Podeli vest

Mediji su preneli Bela kuća razmatra planove da smeni državnog sektretara Reksa Tilersona, ali su iz Vašingtona reagovali povodom toga.

Bela kuća saopštila je danas da Reks Tilerson ostaje državni sekretar SAD uprkos navodima u medijima o njegovoj smeni. Bela kuća ističe i da za sada neće biti nikakvih izmena, prenosi Rojters.

- Kao što je predsednik upravo rekao, "Reks je ovde". Nema saopštenja u ovom trenutku. Sekretar Tilerson nastavlja da vodi Stejt department i ceo kabinet je fokusiran na završetak ove neverovatno uspešne prve godine administracije predsednika Trampa - navodi se u saopštenju portparolke Bele kuće Sare Sanders.


Bi-Bi-Si je preneo ranije danas, pozivajući se na pisanja američkih medija, da Bela kuća razmatra planove da smeni Tilersona, a na njegovo mesto dovede direktora Centralne obaveštajne agencije (CIA) Majka Pompea kao i da bi do te smene moglo da dođe u decembru ili januaru.

U tekstu se navodi da je Tilerson nedavno imao nesuglasica sa predsednikom SAD kada je reč o spoljnopolitičkim pitanjima.

Njihova mišljenja su se, između ostalog, razišla o pitanju pristupa problemu nuklearnih testova Severne Koreje i nuklearnog programa Irana.

Tilerson se, kada je reč o Severnoj Koreji, zalagao za diplomatski pristup za šta je Tramp naveo da je "trošenje vremena" dok ta zemlja nastavlja sa razvojem svog nuklearnog balističkog programa.

Državni sekretar je takođe branio nuklearni sporazum Irana sa šest velikih sila o obustavi nuklearnog programa te zemlje u zamenu za smanjenje sankcija, koji je Tramp doveo u pitanje.

Neki američki mediji su čak ranije izvestili i da je Tilerson Trampa nazvao "moronom".

TRAMP ŠOKIRAO SVE U BELOJ KUĆI! Smenjuje jednog od najvažnijih saradnika?

Kako je navedeno, jednog zvaničnika iz Bele kuće citirala je agencija AP, a on je rekao da se o tom planu razgovara, dok su neimenovani izvori iz vlade takodje o tome govorili za "Njujork tajms" i "Veniti fer".

Takođe je u tekstu navedeno da je Njujork tajms izvestio da će Pompea u Centralno obaveštajnoj agenciji zameniti republikanski senator Tom Koton i da još nije poznato da li je Tramp dao konačno odobrenje za ovaj potez.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija