• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vesti-online.com

03.12.2017

21:22

RUSKE BAZE I U EGIPTU: Kairo od Moskve kupuje borbene avione i zauzvrat Baćuškama daje svoje vojne baze!

Vesti

RUSKE BAZE I U EGIPTU: Kairo od Moskve kupuje borbene avione i zauzvrat Baćuškama daje svoje vojne baze!

Podeli vest

Ruski premijer Dmitrij Medvedev odobrio je nacrt sporazuma s Egiptom koji dozvoljava ruskim avionima da koriste egipatske baze

To je dogovor koji omogućava Moskvi da učvrsti svoj položaj u severnoj Africi i Bliskom istoku.

Danas objavljena direktiva s potpisom Medvedeva daje podršku nacrtu koji je pripremilo ministarstvo odbrane i upućuje da se sporazum potpiše čim bude spreman. 

(VIDEO) PUTINOV LETEĆI HIBRID KA-90: Kada helikopter/avion dostigne 400 km/h, uključuje se mlazni motor i ubrzava na 800!

Prema nacrtu, ruski i egipatski vojni avioni bi mogli da koriste vojne aerodrome druge strane. Sporazum bi na snazi bio pet godina i mogao bi biti produžen. 

RUSIJA PRETI TRAMPU: Ratne igre Ukrajine i SAD u Crnom moru imaće ozbiljne posledice!

Vlada egipatskog predsednika Abdel-Fataha el-Sisija je proširila vojne veze s Rusijom i potpisala ugovore o kupovini ruskih borbenih aviona, helikoptera i drugog oružja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija