• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

05.12.2017

21:27

​OSOVINA BEOGRAD-MOSKVA-BANJALUKA! Ovog scenarija se najviše plaše Ameri i UČINIĆE SVE DA GA ONEMOGUĆE!

Vesti

​OSOVINA BEOGRAD-MOSKVA-BANJALUKA! Ovog scenarija se najviše plaše Ameri i UČINIĆE SVE DA GA ONEMOGUĆE!

Podeli vest

Kako Srbija ojačava prijateljske odnose sa Rusijom, Sjedinjene Države postaju sve nestrpljivije i predlažu preko svoje organizacije Atlantski savet "Novu strategiju za Srbiju". Drugim rečima, očekuju da Srbija svojevoljno uđe u američki neokolonijalni sistem. To, međutim, suštinski znači smrt Republike Srpske

Politička vođstva Srbije i Republike Srpske su toga apsolutno svesna i ne žele da se to desi. Povrh svega, Srbiji ne preostaje još puno vremena da se odluči na koju će stranu. Srbija ne može održati svoj prosrpski put (Republika Srpska plus Srbija) bez pomoći Rusije i svako suprotstavljanje tome (direktno ili prikriveno) zbog sitnih, politikantskih, kratkoročnih ciljeva, znači - izdaju Srpstva i srpskog naroda, piše Emil Vlajki

Novi, sirijski zagrijani, hladni rat između Zapada i Rusije, traži neminovno svrstavanje neutralnih zemalja. Na Balkanu se radi o Srbiji i državotvornom entitetu Republici Srpskoj.

Kako Srbija ojačava prijateljske odnose sa Rusijom, SAD postaju sve nestrpljivije i predlažu preko svoje organizacije Atlantski savet "Novu strategiju za Srbiju". Drugim rečima, očekuju da Srbija svojevoljno uđe u američki neokolonijalni sistem.

NOVI DOGOVOR PUTINA I VUČIĆA: Tokom posete Moskvi predsednik Srbije ugovoriće kupovinu FLOTE MODERNIH HELIKOPTERA?!

Konkretno, traže "normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine (čitaj: omogućavanje ulaska Kosova u OUN), potpuno odvajanje od Rusije, potpuno uključivanje Srbije u NATO evropsku zajednicu, uvođenje sankcija Rusiji, osudu Rusije radi politike prema Krimu, priznanje odlučujuće uloge SAD u regiji Zapadnog Balkana, a u svrhu "ojačanog prijateljskog odnosa SAD i Srbije", prećutno napuštanje Srbije Republike Srpske.

O osudi SAD i NATO agresiji na Srbiju, ubistvu više hiljada civila, uništavanju srpske privrede, bačenim tonama osiromašenog uranijuma u , dvodecenijskoj demonizaciji Srba, te okupaciji Kosmeta, nema ni reči.

(VIDEO) KIM ĆE POBITI I 500.000 SRBA, NANIŠANIO ČIKAGO, LA I NJUJORK: Ameri ne mogu da spreče "armagedon" ako krenu na Severnu Koreju!

Pošto će Kosmet još dugo biti van jurisdikcije Srbije, radi apsolutne podrške koju SAD daju Prištini, a ko zna što će još, mnogo toga bolnog, Beograd morati privremeno uraditi, strategija Srpskih zemalja mora biti sledeća:
        
- Očuvanje teritorijalnog integriteta ostalog dela Srbije;
        
- Intenzivirano jačanje svih mogućih veza između Srbije i Republike Srpske.

Ustvari, u ovom času i na dugi rok, očuvanje i jačanje državotvornosti Republike Srpske je conditio sine qua non, očuvanja same Srbije, a i Srpstva uopšte.

Naime, ubrzo će se jasno pokazati da Vašington i Brisel neće ni u kom slučaju dozvoliti ulazak Srbije u Evropu sa zadržavanjem prijateljskih veza Srbije i Rusije.

(VIDEO) TOR M2 - PRVI PIK SRBIJE! Ako nam ovo daju braća Rusi, NAŠE NEBO BIĆE ZATVORENO ZA NATO!

S druge strane, intenziviranje "prijateljskih odnosa" SAD i Srbije po receptu Atlantskog saveta znači suštinsku smrt Republike Srpske.
        
Politička vođstva Srbije i Republike Srpske su toga apsolutno svesna i ne žele da se to desi. Povrh svega, Srbiji ne preostaje još puno vremena da se odluči na koju će stranu.

VUČIĆ I ČEPURIN razgovarali o programu posete predsednika Srbije Rusiji

Postoje indikatori koji ukazuju na to da je Srbija izabrala svoj put: jačanje Srpstva preko čvrste povezanosti Republike Srpske i Srbije. Drugim rečima, to znači otklon od NATO evropskih integracija.

AP PHOTO

U vezi toga se mora shvatiti sledeće:

 - Nema očuvanja Republike Srpske bez čvrstog angažmana Srbije;

- Srbija ne može održati svoj prosrpski put (Republika Srpska + Srbija) bez pomoći Rusije.

PATRIJARH IRINEJ U MOSKVI: Naše veze sa Rusijom su neraskidive, OČEKUJEMO POMOĆ ZA OČUVANJE KOSOVA I METOHIJE!

Na pomolu je, prema tome, nova osovina: Banja Luka-Beograd-Moskva.

Svako suprotstavljanje tome (direktno ili prikriveno) zbog sitnih, politikantskih, kratkoročnih ciljeva, znači izdaju Srpstva i srpskog naroda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija