• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2017

19:26

(FOTO/VIDEO) TRAMP ODLUČIO: SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela!

Vesti

(FOTO/VIDEO) TRAMP ODLUČIO: SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp priznao je Jerusalim za glavni grad Izraela, istakavši da je to početak novog pristupa sukobu Izraela i Palestine

Tramp je naveo da je došao na mesto predsednika SAD da na novi način gleda ka svetskim problemima, a svi izazovi zahtevaju "novi pristup".

Kako kaže, prethodnim predsednicima SAD priznanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela bilo je obećanje tokom izbornih kampanja, ali da to niko nije uradio. 

Tanjug/AP Photo
- Izrael je suverena nacija sa pravima kao svaka druga da odluči koji je njen glavni grad. Prihvatanje toga je neophodno za postizanje mira. Pre 70 godina pod Trumanom smo priznali Izrael. Jerusalim je sedište izraelske vlade, izraelskog parlamenta, kao i izraelskog Vrhovnog suda - naveo je Tramp. 

TRAMPOV POLJUBAC SMRTI! SVET U STRAHU, odluka o Jerusalimu mogla bi da dovede do EKSPLOZIJE TERORIZMA I SVETSKOG RATA!

Tanjug/AP Photo
- Odluka koja je doneta je agresija protiv Palestinaca, muslimana i svakog slobodnog čoveka na svetu - rekao je o Hanije i upozorio da "niko ne može da predvidi stvari koje će razviti kao posledica, ne samo među Palestincima, već u čitavom regionu". 

Hanije je naglasio da "neće biti države Izrael na palestinskoj zemlji", i da će Jerusalim biti glavni grad države Palestine. 

On je ocenio da odluka SAD predstavlja zvaničan kraj pregovora o miru. 

Tanjug/AP Photo
- Proglašenje Jerusalima za prestonicu je nepoštovanje istorije i istine u regionu. To je velika, okrutna nepravda, kratkovidost i ludost, i gura region i svet u oganj kome se neće videti kraj - napisao je na Tviteru potpredsednik turske vlade Bekir Bozdag, prenosi Rojters.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
papundek

pre 6 godina

Sto god pricali o Trampu ipak je jedini koji je imao m..a da to uradi!

Rodoljub

pre 6 godina

Rešili satanisti da ustoliče antihrista,u njihovu izabranu prestonicu,a to je sveti grad Jerusalim.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija