• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/agencije

07.12.2017

12:22

(VIDEO) IZRAEL ODGOVORIO NA RAKETNI NAPAD: Iz aviona i tenkova napadnuti vojni položaji u Gazi, ZAPADNA OBALA U HAOSU!

Vesti

(VIDEO) IZRAEL ODGOVORIO NA RAKETNI NAPAD: Iz aviona i tenkova napadnuti vojni položaji u Gazi, ZAPADNA OBALA U HAOSU!

Podeli vest

Hiljade demonstranata izašlo je na ulice gradova Hebron i Al Bireh na Zapadnoj Obali gađajući izraelske vojnike kamenjem, oni su im odgovorili bojevom municijom. Iz pojasa Gaze prema Izraelu ispaljeno je nekoliko raketa. Usledio je žestok napad na "vojne položaje" u Gazi iz aviona i tenkova

23:45 - U petak hitan sastanak Saveta bezbednosti UN

Savet bezbednosti UN u petak će održati hitan sastanak povodom odluke predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela, rekao je japanski ambasador u UN Koro Bešo.

Tanjug/AP

Osam zemalja koje se protive tom američkom koraku zahtevale su sednicu, a traženo je da izveštaj podnese i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Tanjug/AP

23:20 - Izraelska vojska odgovorila na raketiranje, napadom na "vojne položaje" u Gazi!

Izraelska vojska saopštila je večeras da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na projektile ispaljene sa tog područja u pravcu Izraela.

U saopštenju izraelske vojske navodi se da je jedan projektil eksplodirao ranije danas u južnom Izraelu, dok su dva projektila prethodno lansirana iz Gaze, ali su oni kratko leteli i pali na palestinsku teritoriju, prenosi AP.

ZAPADNA OBALA NA PRAGU RATNOG SUKOBA: Izraelska vojska gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na raketiranje!

Izraelska vojska precizira da su tenk i avioni pogodili dva vojna položaja u Gazi.

20:05 - Putin i Erdogan zabrinuti zbog odluke o Jerusalimu

Ruski i turski predsednici, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, danas su u telefonskom razgovoru izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog američke odluke o priznavanju Jerusalima kao izraelske prestonice, saopštio je Kremlj.

PUTIN I ERDOGAN RAZGOVARALI TELEFONOM: Ozbiljna zabrinutost zbog odluke o Jerusalimu!

Tanjug/AP


18:59 - Lansirane rakete ka Izraelu

Izraelska vojska saopštila je da su dve rakete lansirane prema Izraelu iz Pojasa Gaze pale unutar te palestinske teritorije. Na nekoliko lokacija u Izraelu, nadomak Pojasa Gaze, oglasile su se sirene za uzbunu. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za lansiranje raketa.

16:48 - Pucnjava na graničnom prelazu sa Izraelom

U Pojasu Gaze na desetine demonstranata okupile su se kod graničnog prelaza sa Izraelom i takođe su gađali izraelske vojnike kamenjem, nakon čega su vojnici otvorili paljbu.

Tanjug/AP

 

16:05 - Haos na Zapadnoj obali, raste broj povređenih

Najmanje 38 osoba povređeno je kada su izraelski vojnici zapucali danas na demonstrante u Pojasu Gaze i na Zapadnoj Obali, okupljene povodom odluke SAD da Jerusalim priznaju kao prestonicu Izraela.

Tanjug/AP

14:30 - Arapski svet na nogama

Širom arapskog sveta počeli su protesti protiv odluke Donalda Trampa.

U gradovima širom Iraka, Jordana, Turske i Tunisa počele su demonstracije u znak podrške Palestincima.

Tanjug/AP

13:56 - Sukob duž čitave Zapadne obale

Sukobi između Palestinaca i izraelskih snaga bezbednosti eskalirali su duž čitave Zapadne obale.

Veliki broj Palestinaca izlazi na ulice gradova u čitavoj oblasti, u Vitlejemu, Ramali, Hebronu, Kalkiliji.

13:52 - Ima povređenih

Više od 20 Palestinaca povređeno je u sukobima sa izraelskom vojskom i policijom.

13:36 - Blokirane ulice

Palestinci su blokirali ulice Vitlejema dovlačeći gume koje su potom palili kako bi sprečili prolaz izraelskoj policiji.

Izraelska policija upotrebila je suzavac kako bi suzbila demonstrante.

13:25 - Palestina na nogama

Na stotine Palestinaca izašlo je na ulice širom gradova na Zapadnoj Obali.

Ranije je saopšteno da su sukobi između Palestinaca i izraelskih snaga počeli na Zapadnoj obali reke Jordan, saopštila je i vojska Izraela.

"U toku su sukobi. Detalje razjašnjavamo", navodi se u saopštenju.

Prema rečima stanovnika Ramale u Palestini, u toku je opšti miting, pored izraelskog prelaza su podignute barikade, ljudi pale gume.

Između Palestinaca i izraelske vojske došlo do sukoba i u centru Hevrona.

HAMAS ZOVE NA USTANAK, IZRAEL ŠALJE TRUPE! Bliski Istok NA IVICI RATA posle odluke Trampa o Jerusalimu!

(VIDEO) SLAVLJE U TEL AVIVU, BES U RAMALI: Trampova odluka uzburkala strasti, za jedne je istorijska, za druge OTVARA VRATA PAKLA!

(FOTO/VIDEO) TRAMP ODLUČIO: SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 6 godina

Ima li nek ko je spreman da se kladi da će Rusij i Izrael postati najbolji prijatelji, najkasnije za 3 godine.

vlada

pre 6 godina

znam da ne smete da objavite ali prepišite - amerikanci su krivi za svu ekspanziju zla!

Miškooo

pre 6 godina

Mislim da je sada pravo vreme da ponovo istaknete neki bilbord sa "Trampe Srbine".

bole

pre 6 godina

Kakav god bio Tramp od one kučke je sigurno bolji

XXL

pre 6 godina

A ovaj palestinac sa našim kalašnjikovim M70 iz kragujevca u rukama.

vev

pre 6 godina

Jerusalim je grad -sveti-mnogih religija. Velika povrsina pripada Grcima, Jrmenima i na raju i mi imamo srbsku kucu-mesto gde je odrzana tajna vecera, otkupio ju je SV.Otac Sava, tko sto je pod velike prostorije, posu dukatima, da bi vlasnika privoleo da mu je proda. Zasto je sada to ucinjeno, pa svi ratovi nesto utihnuli, a i oni koji proglasavaju tudje gradove za sta zele, verovatno zele da uniste sve starije od postojanja njihove drzave! Nista ovo ne alja, ovo je atak na ceo svet, to je grad -istorija- gde mozes da dodirnes nesto sto tu stoji vekovima, sada to treba unistiti!!! Mozemo mi da budemo prijateljima sa obe strane , al ako mi slavimo ovde Hanuku, a oni razvaljuju ili izazivaju dugu stranu da ih napada i tako rusi svetinje , onda to nije prijateljstvo. Ajd nek neko srusi njihov zid placa!!! To je inace deo solomonovog hrama, koji treba obnoviti, a sa druge strane je AL Aksa dzamija, bas na mestu gde je stajao hram. nista nije slucajno....

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija