• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

07.12.2017

21:50

PUTIN INSTALIRA LASERE NA MESECU! Novi šok za SAD, Rusija se sprema za osvajanje zemljinog satelita!

Vesti

PUTIN INSTALIRA LASERE NA MESECU! Novi šok za SAD, Rusija se sprema za osvajanje zemljinog satelita!

Podeli vest

Rusija planira da razvije laserski navigacioni sistem na Mesecu koji će omogućiti vozilima i posadama ne samo da odrede svoju lokaciju sa greškom do 30 metara, već i da se kreću po površini Meseca

Prema planovima, na prirodni Zemljin satelit biće poslata stanica za sletanje "Luna 25", opremljena specijalnim svetionicima, koji će pokazivati tačno mesto sletanja aparata, pri čemu će biti moguće da se sa Zemlje prate laserski signali uz pomoć teleskopa, prenosi list Izvestija, pozivajući se na Naučno-proizvodni institut Lavočkin.

ŠIPTARSKI KRIMINALCI U POKRAJINI U VELIKOM PROBLEMU: Putin na Kosovo šalje specijalce da se obračunaju sa narko-mafijom!

Istovremeno, planirano je da modul Luna 25 bude postavljen u blizini južnog pola satelita naše planete, što će omogućiti određivanje lunarnih geografskih širina sa visokom preciznošću.

Očekuje se da će Luna 25 biti lansirana 2019. godine.

(VIDEO) PUTINOVI PILOTI POKAZALI ZAŠTO IM AMERI NISU NI DO KOLENA: Su-30 proverava u vazduhu tovar u Iljušinu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Igor

pre 6 godina

Ma sta na mesecu, Putin iz ociju puca s laserima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija