• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.12.2017

23:41

ZAPADNA OBALA NA PRAGU RATNOG SUKOBA:  ​Izraelska vojska gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na raketiranje!

Vesti

ZAPADNA OBALA NA PRAGU RATNOG SUKOBA: ​Izraelska vojska gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na raketiranje!

Podeli vest

Izraelska vojska saopštila je večeras da je gađala ciljeve u Pojasu Gaze kao odgovor na projektile ispaljene sa tog područja u pravcu Izraela

U saopštenju izraelske vojske navodi se da je jedan projektil eksplodirao ranije danas u južnom Izraelu, dok su dva projektila prethodno lansirana iz Gaze, ali su oni kratko leteli i pali na palestinsku teritoriju, prenosi AP.
Izraelska vojska precizira da su tenk i avioni pogodili dva vojna položaja u Gazi.

U saopštenju stoji i da vojska Izraela smatra palestinsku islamsku grupu Hamas odgovornom za bilo kakvu vatru iz Pojasa Gaze.

Do pograničnog nasilja dolazi dan nakon što je američki predsednik Donald Tramp priznao Jerusalim kao izraelsku prestonicu, a lider Hamasa Ismail Hanijeh pozvao je Palestince na novi ustanak protiv Izraela posle Trampovog proglašenja.

Ranije večeras, izraelski mediji javili su da su dve rakete ispaljene u pravcu Izraela iz Pojasa Gaze i da su sletele unutar Pojasa.

Zvuk sirene, upozoravajući na rakete, začuo se u južnom izraelskom gradu Aškelonu i izraelskim naseljima severno od priobalne enklave, objavio je izraelski list "Haarec".

Rakete su ispaljene usred sukoba u Gazi, na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu u trenutku kada Palestinci protestuju protiv odluke koju je američki predsednik juče saopštio da SAD priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, navodi izraelski list.

(VIDEO) IZRAEL ODGOVORIO NA RAKETNI NAPAD: Iz aviona i tenkova napadnuti vojni položaji u Gazi, ZAPADNA OBALA U HAOSU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija