• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik.news

10.12.2017

09:02

AMERIKANCI NEMAJU ŠANSE U RATU PROTIV RUSIJE! Istraživanje u SAD pokazalo šokantne rezultate!

Vesti

AMERIKANCI NEMAJU ŠANSE U RATU PROTIV RUSIJE! Istraživanje u SAD pokazalo šokantne rezultate!

Podeli vest

Oružane snage SAD zaostaju za procesom modernizacije snaga svojih glavnih protivnika, ne može adekvatno da se odupre izazovima u Evropi i Istočnoj Aziji i mogle bi da izgube potencijalni rat sa Kinom ili Rusijom, pokazuje istraživanje američkog centra Rand

Prema tekstu izveštaja, Rusija i Kina trenutno predstavljaju dva glavna izazova za važne nacionalne interese Sjedinjenih Američkih Država. Prema mišljenju autora, mogućnosti ove dve zemlje, koje se nazivaju "jakim rivalima", značajno su porasle i pod određenim okolnostima Sjedinjene Američke Države bi mogle da izgube rat od njih.

U istraživanju se napominje da Pentagon nastavlja da koristi strategiju "dva regionalna rata" u planiranju, iako bi u sadašnjoj situaciji SAD trebalo da se pripreme "za jedan veliki rat".

"Ovaj jaz se delom objašnjava činjenicom što su danas američke snage prevelike da bi učestvovale u jednom velikom ratu i nisu sposobne da održe korak sa modernizacijom svojih rivala - velikih sila. Sjedinjene Američke Države nemaju dovoljno sredstava da se nose sa glavnim izazovima u Evropi i Istočnoj Aziji i nisu dovoljno spremne da dobiju maksimalnu operativnu korist od mnogih svojih postojećih jedinica", pokazuje istraživanje.

"Prema procenama ovog izveštaja oružanih snaga, SAD bi mogle pod određenim probabilističkim pretpostavkama da izgube buduću rat, uprkos činjenici da je odnos snaga Sjedinjenih Američkih Država i Kine 2,7 prema 1, a SAD i Rusije — 6 prema 1“, navodi se u izveštaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abaz

pre 6 godina

Zaostaju, zaostaju ... ...isto ko sto britanija, fracuska,swica, austrija zaostaju za balkanom.

Sergio

pre 6 godina

Ma da, vi sve znate amerikanci nemaju sanse protiv vasih Rusa a nemate hleba da jedete ni kao Rusi. Ratovali bi 5 dana I to bi bilo sve od vas I Rusa.

Saradžogla

pre 5 godina

Сергио,Русија је извозник жита!Ало,бато,ако ниси знао сада знаш!Што би извозили ако имају нафту,гас и оружје?Зато што имају вишка жита па да нахране народ којима то недостаје.Амер би да нападне из даљине а европски војници МАСОВНО ДА ГИНУ?Проклете нафтне компаније и пензионисани амерички генерали!У Вијетнамо им погинуло 60 хиљада војника!Шта мислите колико су својих поубијали због лошег авио бомбардовања или лоше топничке канонаде.Бројка је шокантна.Уз то Русија има на својој страни Кину,Индију,Иран ... Помоћи ће Русији јер АКО РУСИЈА ПОКЛЕКНЕ НА РЕДУ ЈЕ КИНА?Само што њих има ПЕТ ПУТА више од амера који мисле да су сједињени.

nesa151

pre 4 godine

I u II svetskom ,RUSI nisu imalui sta da jedu ali su HITLERA OD MOSKVE OTPRATILI DO BERLINA !Nije jelo to koje ce nedaj Boze pobediti u ovom III svetskom vec bORBA ZA DOMOVINU .Dali ce Americki roditelji slati svoju decu u RUSIJU dok im na glavu padaju PLAFONI OD RUSKIH RAKETA ????

XXL

pre 6 godina

Bilo bi lepo da se objavi snimak kako su rusi oterali one četri američke stelth kante od F-22 Rapor-a.

Draza

pre 6 godina

Kad se setim Nato bombardovanja Srbije,sta im je bio zadatak (da slome Srbiju za 7 dana)a oni to nisu uspeli ni za 70 dana...a odnos snaga je bio Nato:Srbija - 400:1.Pa kad pomislim sa kakvom vojnom tehnikom smo raspolagali naspram njih...Tako da ne treba nikakva strucna analiza ko bi bio pregazen izmedju Rusije i Olosa ili Kine i Olosa.

jova

pre 6 godina

U Bibliji zakonu Božjim jasno stoji da Anglo-Amerika kao 7.divlja zver propada jer dolazi 8.Kralj a 8.Kralj je Rusija,Kina,Indija, ili Evroaziska Unija. i to svim šupljim glavama u svetu treba da bude jasno tako je Bog odredio i tako će biti,i da postoji 1000 Anglo-Amerika.to nemogu da spreče,to što propadajuća Anglo-Amerika sa svojim demonima čini danas,i planira i što sve učini, 8.Kralj će to sve poništiti, sam narod vidi da Ameri propadaju,Rusija Kina se uzdižu u vojnoj tehnologiji i u ekonomiji,jer im je Bog tako dao,i da volju Božju na zemlji izvrše do određenoga vremena, kada će i oni propasti, Vodstvo svetom će preuzeti trajno Isus Hrist koji će uništiti sve ljudske vladavine na Zemlji,i on će vječno vladati narodom na Zemlji. sa 8.Kraljem se završava ljudska vladavina na Zemlji,i nikada je više neće biti.

Nonsense

pre 6 godina

Нису за поређење. Амери су обичне силеџије и кукавице, док су браћа Руси народ победника и хероја.

papundek

pre 6 godina

Kad bi odnos snaga izmedju SAD i Rusije bio 6:1 za SAD ovi bi ih davno pokopali. Da niste mozda pobrkali loncice u analizi???.

Felix

pre 5 godina

Američki vojni buđet = 700 mlrd dolara ! Ruski vojni buđet = 80 mlrd dolara !

Izbori 2024

Vesti

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!
Politika

Dodik jasno poručuje: U Srebrenici se nije dogodio genocid!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da se Republika Srpska prema događajima u Srebrenici uvek odnosila kao prema mestu gde je počinjen zločin, ali da nije tačno da je počinjen genocid, jer definicija genocida nije ispunjena ni u delovima u Srebrenici.

18.04.2024

12:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija