• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.12.2017

13:55

TRAŽE OSLOBAĐANJE SAKŠVILIJA! Nekoliko hiljada njegovih pristalica protesuje u Kijevu!

Vesti

TRAŽE OSLOBAĐANJE SAKŠVILIJA! Nekoliko hiljada njegovih pristalica protesuje u Kijevu!

Podeli vest

U ukrajinskoj prestonici Kijevu danas protestuje nekoliko hiljada pristalica bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija, tražeći njegovo oslobađanje iz zatvora, javlja AP

Kako podseća agencija, Sakašvili koji je postao lider opozicije u Ukrajini, uhapšen je u petak pod optužbom da se udružio sa ukrajinskim biznismenom koji je povezan sa Rusijom, kako bi smenio aktuelnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Sakašvili je te optužbe odbacio, a njegov advokat je izjavio da on u znak protesta štrajkuje glađu zato što je uhapšen.

Njegove pristalice marširale su danas širom Kijeva zahtevajući njegovo oslobađanje iz pritvora i pozivajući na proteravanje Porošenka sa vlasti, a demonstracije su bile mirne i policija nije intervenisala.
Kako je Rojters u subotu izvestio, Sakašvili, lider ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga i bivši guverner ukrajinskog regiona Odese je na Fejsbuku objavio da su ga ukrajinske vlasti ponovo uhapsile, a to je, takođe na Fejsbuku, potvrdio glavni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko.

- Hitno. Uhapsili su Mihaila Sakašvilija - navodi se na Sakašvilijevoj Fejsbuk stranici, i pozivaju se njegove pristalice da protestuju ispred pritvorskog centra u kojem se nalazi pre nego što bude odveden na suđenje.

AP je preneo da je glavni tužilac Ukrajine Lucenko na svom profilu takođe naveo da je policija uhapsila Sakašvilija i da se on nalazi u izolaciji.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija