• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2017

07:32

(VIDEO) NEZAPAMĆENO NEVREME NAD EVROPOM! U Britaniji i Nemačkoj otkazano STOTINE LETOVA, nasukao se brod u Doveru!

Vesti

(VIDEO) NEZAPAMĆENO NEVREME NAD EVROPOM! U Britaniji i Nemačkoj otkazano STOTINE LETOVA, nasukao se brod u Doveru!

Podeli vest

Stotine letova u nedelju je otkazano, preusmereno ili odloženo širom Velike Britanije i Nemačke zbog nevremena

Kako prenosi britanski Indipendent, stotine letova je otkazano ka i sa aerodroma Hitrou i Stansted u Londonu, aerodroma u Birmingemu i aerodroma Ist Midlands u Lesterširu. 

Aerodromi Stansted i Luton su u prvoj polovini dana bili zatvoreni. 

Nevreme u Velikoj Britaniji i u drugim zemljama je izazvalo velike probleme za desetine hiljada putnika.

Tanjug/AP

I u Nemačkoj su zabeleženi problemi u avio-saobraćaju, a prema rečima portparola aerodroma u Frankfurtu, više od 300 letova je otkazano, a stotine odloženo zbog snega i leda koji su blokirali piste na tom najvećem nemačkom aerodromu. 


Oko 330 letova je otkazano do 17 časova nakon što su jak sneg i temperature ispod nule pogodile region oko finansijske prestonice Nemačke, rekao je portparol firme Fraport koja upravlja aerodromom za AFP, prenose nemački mediji. 

Tanjug/AP

Vlasti departmana Pa-de-Kale u Francuskoj, gde je zbog jakog vetra izdato narandžasto meteorološko upozorenje, saopštile su da se trajekt, koji je prevozio više od 300 ljudi, nasukao pod udarima olujnog vetra u Kaleu, na severu zemlje, ali da niko nije povređen.

Na trajektu se u trenutku nezgode nalazilo ukupno 316 ljudi, među kojima 208 putnika, precizirale su gradske vlasti. 

Brod za Dover u Britaniji, koji je isplovio u 11:35 sati, udario je u pasarelu dok je manevrisao izlazeći iz luke u Kaleu, zbog čega se okrenuo ka drugom delu luke i tu se nasukao, navode francuski mediji pozivajući se na portparola kompanije u čijem je vlasništvu trajekt. 

POGLEDAJTE: 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija