• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijajavlja

12.12.2017

16:03

PUTIN ĆE VAKCINISATI SVE RUSE: Moskva neće dozvoliti terorističke napade biološkim oružjem!

Vesti

PUTIN ĆE VAKCINISATI SVE RUSE: Moskva neće dozvoliti terorističke napade biološkim oružjem!

Podeli vest

Zamenik ministra zdravlja potvrdio je da Moskva planira da od 2020. besplatno vakciniše kompletnu populaciju od rota virusa, uključujući tu i pripadnike ruske armije. Sledeće godine u Rusiji će biti Svetsko prvenstvo u fudbalu, a jedna od pretnji su teroristički napadi koji mogu da budu izvedeni klasičnim oružjem, ali i biološkim oružjem u kojem bi se npr. koristili teroristi-prenosnici zaraženi modifikovanim tipovima virusa

O ovoj temi raspravljano je na konferenciji koja je govorila o "Posebno opasnim infektivnim oboljenjima od društvenog značaja", koja je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Ruske Federacije. 

Kako je istakao zamenik ministra Sergej Kraevov Rusija se suočava sa nestašicom ovih vakcina tako da je naloženo da Ministarstvo zdravlja kao i Ministarstvo industrije i trgovine, izradi strategiju za masovnu vakcinaciju od opasnih infektoloških oboljenja.

Međutim, za sada nema efektivne vakcine protiv novih oblika rotavirusa koji stalno mutiraju i stvaraju rezistenciju na primenjena sredstva. Dakle, ruski lekari moraju da odgovore na sve izazovnija pitanja koja se nameću pred Rusiju, ali i čovečanstvo u celini. Naučnici ne smeju da kaskaju mnogo za ovim izuzetno opasnim mikroorganizmima. 

Oni moraju da budu na vanrednom oprezu, i da pažljivo kontrolišu i predviđaju tendencije ponašanja ovih bioloških "neprijatelja" čija patogenost može da uništi čovečanstvo brže od bilo kog poznatog oružja. Stvaranje efikasne vakcine koja će sprečiti svaku vrstu epidemije većih razmera, kao i izgradnja ozbiljnog lagera sa dovoljnim brojem vakcina za plansku i kontinuiranu upotrebu, jedan je od imperativa ruskog Ministarstva zdravlja.

TRAMP IZBRISAO RUSIJI POBEDU PROTIV HITLERA I PRIPISAO JE AMERICI: Moskva: Uloga SAD je bila na nivou muve na leđima vola dok je vukao plug!

Novi virusi po svojoj virulenciji su veoma sličnim poznatim tipovima rotavirusa. Oba ova virusa napadaju organizam čoveka tako što izazivaju teške poremećaje u gastro-intestinalom traktu, što se manifestuje obilnim povraćanjem i prolivom. Njegova rasprostranjenost je planetarna. 

Prema tvrdnjama koje su preneli engleski mediji koji prate ovu tematiku, kod svakog petog pacijenta koji ima probleme sa dijarejom i povraćanjem kao osnovni uzročnik je registrovan ovaj tip virusa. Prilikom proboja u ljudsko telo i inkubacije, ovaj virus kreće u žestoku ofanzivu protiv čovečijeg organizma tako što napada probavne organe. 

AP PHOTO

Pri tome ovi virusi se rasprostiru krajnje lako i brzo, a osnovni pravci njihovog prodora u organizam je putem kapljica iz usta, pa čak i običnog rukovanja sa zaraženom osobom. Dakle sa epidemiološke tačke gledišta, ovi sojevi virusa predstavljaju izuzetan problem koji imaju potencijal da stvore masovnu epidemiju koja se posle teško može iskontrolisati. 

Situacija je još komplikovanija, jer lekari opšte prakse često ove simptome ne povezuju sa virusnim oboljenjem, već sa običnim trovanjem gde propisuju potpuno pogrešne terapije za lečenje ove bolesti.

MOSKVA BRUTALNO PONIZILA SAD I NJENE SAVEZNIKE! Ameri posle tri godine postigli prve rezultate - UNIŠTILI RAKU I CIVILE!

Najčešće žrtve ovih virusa su deca, mada su ugroženi i odrasli, posebno na mestima gde je veća koncentracija ljudi (diskoteke, kafići, stadioni). Sredinom godine je u jednoj londonskoj gostionici napravljena "žurka" u kojoj je učestovao veći broj sportista koji su učestvovali na takmičenju u atletici. 

U veoma kratkom vremenskom intervalu, više od 30 sportista se požalilo na iste simptome koji su uključivali grčenje u stomaku i intenzivnu dijareju. Lekari su u prvi mah pomislili da se radi o trovanju, međutim ozbiljnijim pretragama je utvrđeno da su oni otkrili začetak prave epidemiološke bombe koja je uzrokovana rotavirusom.

Da ovaj tip virusa ne pogađa samo civile, podsećam na još slikovitiji slučaj iz Austrije. Naime, tamo je virusna infekcija za tili čas pokosila celu jednu četu vojnika (oko 100 vojnika i oficira). 

Iako je ova epidemija na vreme otkrivena i kombinacijom radikalne terapije i karantina u velikoj meri zaustavljena, prošle su nedelje dok se ova grupa od stotinjak vojnika nije ponovo našla u stroju. Sličan virusni napad se desio i u Turskoj, gde je za svega nekoliko časova hospilatizovano 35 vojnika sa teškim bolovima u stomaku, drhtavicom i dijarejom. 

Uzročnik je ubrzo otkriven. Radilo se o rotavirusu. Koliko je ova virusna infekcija brza i agresivna, svedoči i slučaj jednog od ovih vojnika kome je u poslednji čas spašen život. Inače rotavirus je nešto ranije bukvalno uništio jednu tursku brigadu, kada je brzinom munje zaraženo preko 1000 vojnika, što nije prošlo bez smrtnih posledica. 

AMERIČKI NAFTNI BARONI PREDALI SE PUTINU: Priznali krivicu i obećali da ubuduće neće ratovati sa Rusijom!

Pojedini izvori sa kojima se spekuliše govore da je rotavirus tom prilikom izbacio iz stroja čak 3000 vojnika i oficira, ali da je nakon bezbedonosne procene doneta odluka da se sa ovim podacima ne izlazi u javnost.

Takođe, sličan slučaj nagle epidemije se desio i u okviru estonske vojske gde je nastradao "kuperjanovski" pešadijski bataljon, kada je u veoma kratkom vremenskom intervalu izbačeno iz stroja gotovo 250 vojnika. Po svemu sudeći i ovde je glavni uzročnik onesposobljavanja bataljona bio soj rotavirusa.

U ruskoj armiji ovakvih masovnih zaraza do sada nije bilo, što ne isključuje mogućnost da će do njih doći ukoliko se ne primene odgovarajuće mere. U ovom času se u ruskim oružanim snagama vrši redovna vakcinacija protiv velikih boginja, upale pluća, gripa i meningitisa. Stalno su prisutni strogi standardi prilikom  pripremanja i transporta hrane, kao i njenog odlaganja i čuvanja. 

Prostim profilaktičkim merama kao što je redovno pranje ruku, ili provetravanje prostorija u kojima borave vojnici, mogu se u velikoj meri sprečiti neželjeni scenariji u razvoju virusne infekcije.

printscreen

Međutim, da li je to dovoljno?

- Da li znate da se biološki materijal prikuplja po celoj zemlji? Materijal pripada različitim etnosima i ljudima koji žive u različitim geografskim područjima Rusije. Pitanje je zašto se to radi - zapitao se predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, na sednici Saveta za razvoj građanskog društva i ljudskih prava.

Postoje ozbiljne indicije da pojedine nevladine organizacije, na veoma perfidan način, pod plaštom naučnih istraživanja učestvuju u krupnoj operaciji pribavljanja ruskog biološkog materijala koji bi se veoma lako mogao zloupotrebiti za izradu najužasnijeg oružja kojeg je svet ikada video. 

PUTINOVI MIGOVI I SUHOJI U EGIPTU, IZA LEĐA SAD: Rusija može da napadne bilo koji cilj na Bliskom Istoku, Sredozemlju i u Africi!

Čak je i ruski senator Franc Klincevič izneo tvrdnju  da zapadne obaveštajne službe intenzivno koriste svoju obaveštajno-naučnu strukturu u Rusiji, za prikupljanje materijala za izradu biološkog oružja.

I dok deo stručne javnost u Rusiji nema istovetno mišljenje kao ruski senator, ruske specijalne službe vrše kolosalne  pripreme za svaki scenarijo. Ne treba podsećati da se na leto sledeće godine u Rusiji odigrava možda i najmasovnija sportska manifestacija na svetu. Svetsko prvenstvo u fudbalu, gde će Rusija postati centar sveta. 

Ne treba ni zamisliti kakvi sve bezbednosni izazovi i rizici očekuju ovu državu tokom održavanja ovog turnira. Posebno kada su u pitanju eventualni teroristički napadi koji mogu da budu izvedeni sa klasičnim oružjem, kao što su eksplozivi ili automatske puške, ali i teroristički napadi sa biološkim oružjem u kojem bi se npr. koristili teroristi-prenosnici zaraženi modifikovanim tipovima virusa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija