• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dejli mejl/Informer.rs

15.12.2017

22:58

NEINVENTIVNA: Kraljica Elizabeta osoblje daruje uvek istim poklonom!

Vesti

NEINVENTIVNA: Kraljica Elizabeta osoblje daruje uvek istim poklonom!

Podeli vest

Malo kome je poznato da kraljica Elizabeta i princ Filip svom mnogobrojnom osoblju, koje broji 1500 ljudi, za Božić tradicionalno daruju isti poklon - božićni puding, piše britanski Dejli Mejl

O tome koliko je ta tradicija darovanja za Božić duga najbolje govori podatak da su to isti činili kraljičin otac, kralj Džordž Šesti, kao i njen deda Džordž Peti. 

Uz puding osoblje će dobiti i božićnu čestiku, a oni sa dužim stažom i poklon bonove. 

Inače, božićni puding je britanska poslastica napravljena od suvog grožda, kore pomorandže, susenog voća, crnog piva, ruma, limuna, jaja, šećera, orašastih plodova i drugih namirnica i njegova priprema traje satima, a sve zato da bi se dobro konzervirao da bi mogao da se jede i mesecima nakon božićnih praznika. 
Tradcija darivanja osoblja je samo jedna od mnogih u Bakigamskoj palati, od kojih su neka sasvim bizarna, pa tako, na primer, postoje pravila koja se vekovima poštuju. 

Kad kraljica, na primer, stoji, stoje i svi ostali. 

Ako kraljica uzme svoj poslednji zalogaj, svi prestaju sa jelom. 

Reuters

Na kraljevskom dvoru je apsolutno zabranjeno igranje Monopola. 

Dva naslednika Krune nikada ne putuju zajedno, a razlog je da, u slučaju nesreće, Kraljevstvo ne bi ostalo bez naslednika. 

Cclanovima kraljevske porodice je zabranjeno da jedu školjke. 

Kraljica svaki dan započinje doručak koji se sastoji od engleskog čaja i kornfleksa. 

Na Dvoru je apsolutno zabranjena upotreba belog luka, a za večeru nije dozvoljeno jesti krompir, pirinač i testeninu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija