• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

16.12.2017

22:56

(VIDEO) DRAMA AMERIČKIH PILOTA U SIRIJI: Iako upravljaju lovcima pete generacije F-22, žale se da ruske SUHOJE NE MOGU DA PRATE!

Vesti

(VIDEO) DRAMA AMERIČKIH PILOTA U SIRIJI: Iako upravljaju lovcima pete generacije F-22, žale se da ruske SUHOJE NE MOGU DA PRATE!

Podeli vest

Američki vojni piloti, čak i oni koji upravljaju lovcima pete generacije F-22 Raptor, počeli su da se žale da nisu u stanju da blagovremeno otkrivaju i prate ruske lovce Su-30 i Su-35 u Siriji.

Jedan od komandira eskadrile u avio-bazi Al-Dafra u Ujedinjenim Emiratima rekao je za američki avijatičarski nedeljnik “Aviešn vik”, koji mu iz razumljivih razloga nije otkrio identitet, da je za američke pilote uvek iznenađenje kada se pored njihovih aviona u vazdušnom prostoru Sirije pojave ruski lovci.

Neimenovani pilot je objasnio da se takva „iznenađenja“ događaju zato što F-22 ne raspolaže kompletima senzora za otkrivanje i identifikaciju tuđih aviona u noćnim uslovima.

– Pokušavamo da sa ruskim pilotima uspostavimo vezu preko specijalnih kanala, ali oni ne odgovaraju, požalio se američki oficir.

Piloti F-22 Raptora imaju još jedan problem: nemaju mogućnost da preko taktičkog sistema Link 16 drže vezu sa komandnim centrom, pa moraju da ga o onome što vide obaveštavaju preko toko-vokija.

Takođe, žale se i zbog toga što nemaju pokazivače cilja instalirane na vizirima svojih kaciga.

Možda je ipak najindikativnije što priznaju da ono sa čime se suočavaju u vazdušnom prostoru Sirije iziskuje brže donošenje odluka nego što je trenutni standard u američkoj vojnoj avijaciji.

Pentagon i načelnika Komiteta štabova posebno brine – a to i nema ni brzo ni lako rešenje – što je rat u Iraku i Siriji pokazao da skupa stelt-oplata, koja bi najboljim američkim avionima trebalo da obezbedi radarsku “nevidljivost”, na bliskoistočnom suncu gubi svojstva, a da joj ne prija ni tamošnji pesak.

Sve je ovo, nema sumnje, samo deo istine o problemima sa kojima se Amerikanci suočavaju. A što ih iznenađuju i prepadaju Rusi sa svojim Su-30 i Su-35 – to nije nimalo slučajno.

A šta ovi ruski avioni mogu pogledajte u donjem videu, sigurno ćete se naježiti i shvatiti zašto su američki piloti deprimirani:

(VIDEO) RUSI O INCIDENTU NA NEBU SIRIJE: Suhoj-35 oterao F-22! Priče o presretanju su samo SNOVI I ŽELJE američkih i britanskih medija!

(VIDEO) ZA DLAKU, SINKO! Ovako je Su-35 "očešao“ Su-30!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miki

pre 6 godina

Prvi deo snimka Mirage, francuski avion i pilot....

Ljube

pre 6 godina

Taj deo sa Miražima uopšte nisu pravi avioni nego makete

papundek

pre 6 godina

Nije moguce da se Trampove nevidljive kante mogu videti???

usaf

pre 6 godina

Zna se da je F-22Raptor -"stealth airplane",za razliku od ruskih Sukhoi-a,a ima i bolji radar.To znaci,da bi u slucaju sukoba,ovi Sukhoi bili oboreni,a ne bi znali ni odakle je doleteo laser-projektil!!!!

XXL

pre 6 godina

Prijatelju @usaf upravo se desilo obrnuto. Ruski pilot je 'video' na Su-35 američke F-22 Raptor sa udaljenosti od 80km i visini 10.000m i odmah ih 'targetirao' tj. na radaru ih 'zaključao' kao mete spremne za obaranje zbog čega su ovi izbacivali IC mamce kako bi izbegli rakete vazduh-vazduh. Ali oni nisu 'videli' njega osim onog specifičnog signala što se čuje u kabini kad si meta neprijateljskog aviona. Pozz.

xxx

pre 6 godina

Savet američkim pilotima, naučite ruski pa će da vam se jave.

Zoka

pre 6 godina

Pa budale to su makete na daljinsku komandu kad ga serete onda serete

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija