• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

17.12.2017

21:45

MAKRON: Rat protiv džihadista u Siriji biće završen do kraja februara!

Vesti

MAKRON: Rat protiv džihadista u Siriji biće završen do kraja februara!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron ocenio je večeras da će rat protiv džihadista Islamske države u Siriji biti završen do polovine ili kraja februara posle čega slede razgovori s predsednikom te zemlje Bašarom el Asadom

- Premijer Iraka Hajder al Abadi je 9. decembra proglasio pobedu i kraj rata protiv džihadista. Mislim da će do polovine, ili kraja februara biti pobeda i kraj rata u Siriji - rekao je Makron u intervjuu za televiziju Frans 2.

Makron je nedavno rekao da će vojne operacije protiv Islamske države u Siriji trajati do polovine ili kraja februara, dok je Rusija saopštila da je Sirija "potpuno oslobođena od džihadista".

Francuski predsednik je rekao da posle toga slede razgovori sa Asadom, čiji odlazak s vlasti traži opozicija.
- Asad je neprijatelj sirijskog naroda. Moj neprijatelj je Islamska država - rekao je Makron i dodao da je  Asad ostao na vlasti do sada jer su ga na terenu štitile one zemlje koje su takođe pobedile rat. 

Prema njegovim rečima, postoji spremnost za razgovore sa Asadom ili njegovim predstavnicima, ali će predsednik Sirije, optužen za brojne zločine, morati da odgovara za to, pred svojim narodom ili nekim međunarodnim sudom.
Makron je rekao da se Francuska zalaže za razgovore i sa Asadom ali i sa predstavnicima svih opozicionih frakcija, koji su napustili Siriju ne zbog Islamske države već zbog sirijske vlade.

U građanskom ratu u Siriji, započetom u martu 2011. godine, poginulo je više od 340.000 ljudi dok je nekoliko miliona raseljeno ili pobeglo iz zemlje.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
papundek

pre 6 godina

Hahaa nije valjda da su i Francuzi tamo??? Hocu i ja malo da pricam sa Asadom :)))

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija