• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermagazin

18.12.2017

19:18

(VIDEO) NOVO RUSKO ORUŽJE PLAŠI NATO! Frankfurter algemajne cajtung:  RUSI MOGU DA POBEDE SVE SUSEDNE ZEMLJE!

Vesti

(VIDEO) NOVO RUSKO ORUŽJE PLAŠI NATO! Frankfurter algemajne cajtung: RUSI MOGU DA POBEDE SVE SUSEDNE ZEMLJE!

Podeli vest

Ruska vojna industrija je pre nekoliko godina počela da proizvodi nove vrste naoružanja, a sadašnji rezultat plaši zemlje NATO-a, navodi „Frankfurter algemajne cajtung“

Stručnjak sa Univerziteta Harvard Dmitrij Goremburg tvrdi da se Rusija može „zaštititi u običnom ratu od svakog protivnika i pobediti sve susedne zemlje“. Prema njegovom mišljenju, ruska vojska može imati poteškoća samo u slučaju vojnog sukoba sa Kinom.

Samo Kina može da se nosi sa Rusijom

Nemački list navodi da je u toku potpuno nova faza modernizacije ruskog oružja, s ciljem da Rusija ne zaostaje u tehničkom napretku u odnosu na NATO i Kinu.

Šef Glavnog štaba Oružanih snaga Velike Britanije Stjuart Pič strahuje da bi Rusija mogla da ugrozi kablove za vezu koji su pod vodom. Pič smatra da Velika Britanija i NATO treba da obrate pažnju na zaštitu telekomunikacionih linija, prenosi Bi-Bi-Si.

defenseindustrydaily.com

On ističe da NATO naročitu pažnju posvećuje zaštiti transatlantskih kablova, zbog, kako tvrdi, „pretnji koje se pojavljuju u vezi sa modernizacijom ruske flote, koja uključuje nuklearne i druge podmornice i brodove“.

Eventualno uništavanje i oštećenje kablova imaće poguban uticaj na ekonomiju, smatra Pič.

Prema poslednjem izveštaju analitičkog centra „Polisi eksčejndž“, podvodne mreže u svetu sadrže 213 nezavisnih sistema kablova i više od 877.000 kilometara optičkih kablova.

Novine „Vzgljad“ su ranije pisale da će se Rusija vratiti među vodeće zemlje u podvodnim istraživanjima na velikim dubinama, i da se u SAD paralelno s tim počelo govoriti o nekim ruskim sistemima koji bi mogli predstavljati pretnju bezbednosti zemalja Severnoatlantskog saveza.

Printcreen

ZLOKOBNA PROGNOZA AMERIČKIH MEDIJA: Ovo su pet kriza koje bi u 2018. mogle da se razviju U SUKOB VELIKIH SILA!


(VIDEO) PUTINOVA SPECIJALNA JEDINICA VJATIČI: Predvodi ih njegov čuvar, brutalni su, baštine tradiciju dugu 1.000 godina i SEJU STRAH NA ZAPADU!

RAKETNI DVOBOJ AMERIKANACA I RUSA: Tomahavak protiv kalibra, SVET TAKO NEŠTO JOŠ NIJE VIDEO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija