• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2017

20:36

TEŠKA BLAMAŽA SAD U SAVETU BEZBEDNOSTI: Ambasadorka Hejli preti i zapisuje neposlušne države, Tramp ukida finansijsku pomoć!

Vesti

TEŠKA BLAMAŽA SAD U SAVETU BEZBEDNOSTI: Ambasadorka Hejli preti i zapisuje neposlušne države, Tramp ukida finansijsku pomoć!

Podeli vest

Američka ambasadorka Niki Hejli uputila je putem Tvitera obaveštenje da će "SAD zapisivati imena" onih koji sutra na sednici Generalne skupštine UN budu glasali za neobavezujuću rezoluciju, kojom se kritikuje odluka predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela.

- U UN se od nas uvek traži da činimo više i dajemo više. Stoga, kada mi donesemo odluku, po volji američkog naroda, o tome gde će biti naša ambasada, ne očekujemo od onih kojima smo pomagali da nas napadaju. 

U četvrtak će se glasati o kritici naše odluke. SAD će zapisivati imena- poručila je Hejlijeva na toj društvenoj mreži.

SAD su u ponedeljak uložile veto u Savetu bezbednosti UN na rezoluciju kojom se poziva na povlačenje odluke američkog predsednika Trampa da Jerusalim prizna za prestonicu Izraela, dok su preostalih 14 članica Saveta glasale za taj nacrt rezolucije.

Ovim potezom su se SAD još više izolovale kad je reč o spornoj Trampovoj odluci donetoj ranije ovog meseca, ocenio je Rojters.

SB UN razmatra da poništi odluku Trampa o Jerusalimu

Hejlijeva je rekla da je uložila veto na rezoluciju UN "u znak odbrane američkog suvereniteta i uloge Amerike u mirovnom procesu na Bliskom istoku", prenosi AP.

- Nijedna zemlja neće govoriti SAD gde treba da uspostave svoju ambasadu- rekla je Hejlijeva Savetu bezbednosti nakon što je uložila prvi američki veto posle više od šest godina.

Tramp: Ko bude glasao protiv gubi finansijsku pomoć! 

Predsednik SAD Donald Tramp zapretio je danas da će ukinuti finansijsku pomoć zemljama koje su glasale za rezoluciju Ujedinjenih nacija usmerenu protiv njegove odluke da Jerusalim prizna kao prestonicu Izraela.

SAD STAVILE VETO na rezoluciju o povlačenju odluke o Jerusalimu

- Uzimaju od nas stotine miliona, čak i milijarde dolara, a onda glasaju protiv nas. Neka glasaju protiv nas, sačuvaćemo puno (novca). Nije nas briga- rekao je Tramp novinarima, prenosi Rojters.


Za četvrtak je zakazana hitna sednica Saveta bezbednosti UN, na zahtev arapskih zemalja i zemalja sa muslimanskom većinom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlada

pre 6 godina

Ovi su totalno odlepili. Samo su im pare u glavi. Oni sami sebi prave sankcije celog sveta sto ce ih u bliskoj buducnosti i pogoditi. Luda kuca

Petar Golemi

pre 6 godina

Koliki je bugget deficit USA?Cije pare delite po svetu? AKo se Kinezi raspopame i zatraze naplatu vasijeh drzavnijeh obveznica sta cete uraditi ?Prodati Aljasku Putinu?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija