• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ruska reč

20.12.2017

21:37

(VIDEO) RUSKA ZVER SA TOPOM OD 23 MM! Ideju da naprave "SAMUM" dobili u Siriji!

Vesti

(VIDEO) RUSKA ZVER SA TOPOM OD 23 MM! Ideju da naprave "SAMUM" dobili u Siriji!

Podeli vest

U sirijskom ratu, kao i u drugim vojnim konfliktima tokom proteklih decenija, dosta su korišćena raznovrsna improvizovana borbena vozila tipa gan-trak

To je u suštini veliki blindirani otkriveni pikap na čiju je karoseriju smešten mitraljez ili top manjeg kalibra. 

To je efikasno rešenje za praćenje kolona, patroliranje terena i iznenadne napade sa naglim povlačenjem, s obzirom da "borbeni pikap" ima veliku vatrenu moć i brže se kreće od standardnih borbenih vozila, prenosi portal rg.ru.

Svoju verziju ovakvog borbenog vozila napravila je "Podoljska elektromehanička fabrika za specijalnu mašinogradnju" i demonstrirala ga na Međunarodnom vojnotehničkom forumu "Armija 2017".

RUSKI PUKOVNIK BRUTALNO PONIZIO VOJSKU SAD: To su pirati 21. veka, uništavaju zemlje, nikom ne odgovaraju i SVI O TOME ĆUTE OSIM MOSKVE!

To je pikap „Samum" (VILAJET)nsa lakim oklopom, naoružan protivvazdušnim raketno-topovskim lanserom ZU-23/30M. Ovo oružje može da uništava kopnene ciljeve udaljene 2,5 km kao i vazdušne ciljeve na visini od 1,5 km. 

Protivvazdušni top na blindiranom vozilu ima nekoliko režima paljbe: automatski, poluautomatski i ručni. Na taj način je otklonjen nedostatak koji inače imaju ovakva vozila ručne izrade, gde je nišandžija izložen velikoj opasnosti. Vozilo ima vešanje koje može da se fiksira i da se tako niveliše ljuljanje za vreme paljbe.

PUTINOVI MIGOVI I SUHOJI U EGIPTU, IZA LEĐA SAD: Rusija može da napadne bilo koji cilj na Bliskom Istoku, Sredozemlju i u Africi!

"Samum" je dugačak 5 metara, a širok i visok 2,75 metara. Sa punom ratnom opremom je težak 6,5 tona, a uz to može da prevozi još pola tone tereta. Motor ima 200 konjskih snaga, što ovom terenskom vozilu omogućava da razvije brzinu od 160 km/čas na asfaltnom putu. 

"Samum" ima dva rezervoara sa kojima može da pređe 1.000 kilometara.

OTKRIVEN PLAN ZAPADA: Korak po korak, Srbija će za PET GODINA DA UĐE U NATO?!

Eksperti u celini pozitivno ocenjuju ovaj projekat. Po njihovom mišljenju, konstruktori su kreativno osmislili bogato vojno iskustvo, ali dalji razvoj ovog projekta u velikoj meri zavisi od toga kako će se vozilo pokazati na testiranju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija