• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2017

23:41

PAT POZICIJA U NAJAVI: Katalonci izlaze na regionalne izbore, niko neće imati većinu?!

Vesti

PAT POZICIJA U NAJAVI: Katalonci izlaze na regionalne izbore, niko neće imati većinu?!

Podeli vest

U Kataloniji se sutra - u četvrtak održavaju vanredni regionalni izbori, a prema anketama ni partije koje se zalažu za nezavisnost, niti one koje se zalažu za jedinstvo Španije, neće uspeti da obezbede većinu glasova 

Kao najverovatniji ishod vidi se parlament u kojem nijedna stranka nema apsolutnu većinu i višenedeljna natezanja oko formiranja nove regionalne vlade, prenosi Rojters.

Mnogi se nadaju da će ovi izbori rešiti jednu od najgorih kriza proteklih decenija u Španiji, koja je izbila nakon što je ta pokrajina proglasila nezavisnost, što je dovelo do toga da Madrid smeni lokalno rukovodstvo i zakaže izbore, navodi agencija.

LIDER KATALONACA NE MIRUJE: Pudždemon ponovo kandidat svoje stranke na izborima!

Referendum o otcepljenju Katalonije od ostatka Španije održan je 1. oktobra, uz protivljenje Madrida.

Katalonski parlament izglasao je 30. oktobra nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom.

Pored toga što je raspustio vladu Katalonije, Rahoj je raspustio i regionalni parlament i zakazao regionalne izbore za 21. decembar.

PUDŽDEMON POZIVA KATALONCE NA IZBORE: Glasačkim kutijama protiv represije Madrida!

Od kada je raspuštena katalonska vlada, Pudždemon i četiri bivša člana katalonske vlade borave u Belgiji, a za svom petoricom izdati nalozi za hapšenje pod optužbom za pobunu i zloupotrebu fondova.

Španija je, kasnije, povukla međunarodni nalog za njihovo hapšenje, ali Pudždemon je iz Brisela vodio kampanju za regionalne izbore. 

BELGIJANCI ODLUČILI: Pudždemon i četiri bivša katalonska ministra NA USLOVNOJ SLOBODI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Zavedeš Vanredno stanje, a onda "zakažeš izbore"...koji će dovesti do... - VANREDNOG STANJA...

Milenko Mihajlovic

pre 6 godina

Katalonci. Dvoje skupa su jači od dvoje pojenačno.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija