• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti.org

23.12.2017

17:25

PUTINOVE PODMORNICE ZALEDILE AMERE: Moskva može kad poželi DA PREKINE VEZE EVROPE I SAD, najveća frka je od podmornice nosača!

Vesti

PUTINOVE PODMORNICE ZALEDILE AMERE: Moskva može kad poželi DA PREKINE VEZE EVROPE I SAD, najveća frka je od podmornice nosača!

Podeli vest

Komandu Severnoatlantske alijanse zabrinjava aktivnost ruskih podmornica u svetskim okeanima,  tvrdi uticajni i dobro obavešteni The Financial Times. Britanski list naglašava da je ovo, zapravo, izjava komandanta podmorničke flote NATO kontra-admirala Endru Lenona

Lenon je zabrinutost dodatno oslikao ovako:

- Aktivnost ruskih podmornica tokom poslednje tri godine veća je nego ikada od završetka Hladnog rata. Njihove podmornice su u tom periodu češće bile izvan svojih teritorijalnih voda nego za prethodnih deset godina - rekao je on.

Lenon je naveo da je u Crnom i Sredozemnom moru naročito aktivno "šest ruskih podmornica".

Prvi admiral NATO tvrdi da Rusija "pokazuje interes za "podvodnu infrastrukturu alijanse", pre svega za "kanale veze između Evrope i SAD".

(HIT VIDEO/FOTO) PUTIN IGRAO NOĆNI HOKEJ NA CRVENOM TRGU! Predsednik Rusije predvodio veterane SSSR-a u Noći hokejaške lige!

Lenon takođe tvrdi da je "u podvodnim operacijama oko kablovskih trasa" učestvovala i ruska podmornica opremljena za lansiranje balističkih raketa.

Nju je admiral nazvao "brodom-nosačem" jer je u stanju da u okeanske vode pusti "manja plovila".

(VIDEO) LUKAŠENKO NAM ŠALJE ŠEST 'MIGOVA 29' I S-300! Putin odobrio Belorusiji da SRBIJI ISPORUČI NAORUŽANJE, NATO može samo da nas mrzi!

- Smatramo da ta plovila mogu nositi opremu koja im omogućava da svoja dejstva koordiniraju sa objektima na okeanskom dnu. Ovo, naravno, ne znači da tvrdim da je mešanja u funkcionisanje podvodnih komunikacionih kablova već bilo - ističe Lenon.

Stalni predstavnik Rusije pri NATO, Aleksandar Gruško, prošle nedelje je optužio alijansu da uvlači Rusiju u vojnu konfrontaciju u centru Evrope


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija