• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.12.2017

21:21

PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: ​Navaljni sakupio potpise, predao dokumenta za kandidaturu

Vesti

PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: ​Navaljni sakupio potpise, predao dokumenta za kandidaturu

Podeli vest

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni danas je preskočio prvu prepreku na putu ka učešću na predsedničkim izborima 2018, sakupivši više nego dovoljan broj potpisa kako bi Centralnoj izbornoj komisiji predao dokumenta potrebna za predsedničku kandidaturu

Centralna izborna komisija, koja je ranije saopštila da se on ne može kandidovati jer je osuđen na uslovnu kaznu zatvora, sada ima na raspolaganju pet dana da odluči da li će Navaljni biti registrovan kao predsednički kandidat, prenosi Rojters.
Navaljni (41), dugogodišnji borac protiv korupcije među ruskom elitom, dobio je početnu podršku 742 ljudi na skupu u moskovskoj četvrti, što je više od minimalnih 500 koliko je potrebno da bi se podnela nominacija za predsedničku kandidaturu.

- Ne postoji velika podrška Putinu i njegovoj vladavini u ovoj zemlji- rekao je Navaljni na skupu, opisujući sebe kao "istinskog kandidata" za izbore i preteći da će njegove pristalice bojkotovali glasanje ako mu zabrane da se kandiduje.
Kako navodi AP, Navaljni je najjači protivkandidat predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u poslednjih 18 godina na vlasti.

Međutim, Navaljni je krivično osuđivan, pa bi Centralna izborna komisija mogla da mu zabrani učešće u izborima, ali ukoliko se presuda povuče ili dobije posebnu dozvolu za učešće, neće imati problema.
Uprkos njegovoj kampanji, oko 80 odsto Rusa podržava Putina, što ga čini sigurnim pobednikom na izborima zakazanim za mart iduće godine, zaključuje američka agencija.

KO ĆE SVE PUTINU NA CRTU?! U Rusiji zvanično počela kampanja za predsedničke izbore!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SARA

pre 6 godina

TAJ NAVALNI JE JESA I NEPOPUSTA. PODRZAVA GA SOROS A NOVAC DOLAZI IZ TE BANDE.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija