• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.12.2017

20:11

TRAMP ŠALJE ORUŽJE ZA UBIJANJE RUSA! SAD prešle crvenu liniju u odnosu sa Moskvom, PUTIN PREKO OVOG NEĆE PREĆI TEK TAKO!

Vesti

TRAMP ŠALJE ORUŽJE ZA UBIJANJE RUSA! SAD prešle crvenu liniju u odnosu sa Moskvom, PUTIN PREKO OVOG NEĆE PREĆI TEK TAKO!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp doniraće Kijevu tokom 2018. naoružanje vredno najmanje 500 miliona dolara. Rusi besni i tvrde da je cilj svega ponovno razbuktavanje rata na istoku Ukrajine

Američki predsednik Donald Tramp doniraće Ukrajincima tokom 2018. oružje vredno čak 500 miliona dolara, objavio je u subotu Stejt department. Iako Vašington tvrdi da je naoružanje "defanzivno", Rusi smatraju da su SAD takvom odlukom prešle crvenu liniju i da je cilj svega novo razbuktavanje rata protiv proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Putin: Nećemo sukob, ali ruski interesi su najbitnijiRuski predsednik Vladimir Putin poručio je u subotu da njegova zemlja ne želi sukobe, ali samo ako interesi ruskog naroda ne budu trpeli.
- Ne tražimo rat ni protiv koga. Ali nikad nećemo žrtvovati bezbednost i interese ruskog naroda - poručio je Putin na skupu partije Jedinstvena Rusija.

Krvava donacija

Stejt department doneo je kontroverznu odluku u petak, pošto je usvojen Zakon o nacionalnoj odbrani, a oružje će od januara 2018. početi da stiže u Kijev. Portparolka tog tela Heder Nauert navela je da je Tramp istog dana odobrio plan i on je odmah stupio na snagu.

- Ukrajini ćemo poslati 35 raketnih lansera FGM-148 i 210 protivtenkovskih raketa "džavelin", koje su proizvedene u SAD. Kijevu će biti isporučen i paket od nekoliko stotina najmodernijih snajperskih velikokalibarskih pušaka "baret M107A1", koje imaju maksimalan domet do čak četiri kilometra i vrede najmanje 41,5 miliona dolara. Cela pošiljka iznosi 500 miliona - rekla je Nauertova.

Ona je navela da je cilj da Ukrajinci unaprede svoju odbranu.

KIJEV GASPROMU MORA DA PLATI DVE MILIJARDE DOLARA: Presuda iz Štokholma ZNAČI BANKROT UKRAJINE?!

- Kijevu ćemo pružiti pomoć da bi branio suverenitet i teritorijalni integritet - kazala je portparolka.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko, koji već više od dve godine traži naoružanje od SAD, zahvalio je juče Trampu na Tviteru.

- Američko oružje stiže u ruke ukrajinskih vojnika. Cilj nam nije napad, već odbijanje agresora i zaštita naših vojnika i civila. Ovo je transatlantska vakcinacija protiv ruskog virusa agresije - napisao je Porošenko na Tviteru.

Hoće da seju smrt

Iako i SAD i Kijev tvrde da je svrha oružja odbrana, portparol Kremlja Dmitrij Peskov naveo je da je cilj u stvari ubijanje proruskih civila na istoku Ukrajine.

Ap/Fotoilustracija

- Amerikanci će izazvati novo krvoproliće u Donbasu. To oružje izazvaće nacionaliste da ponovo ubijaju i seju metke po Donjecku i Lugansku. Mi to nećemo mirno gledati - upozorio je Peskov.

Zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov kazao je da su Amerikanci prešli crvenu liniju.

AKO KIJEV KRENE NA DONBAS UKRAJINA ĆE NESTATI! Neće je spasti ni NATO niti SAD! MOSKVA PREDOČILA POROŠENKU KAKO STOJE STVARI

- Vašington nije posrednik, već saučesnik u raspirivanju rata. Tražićemo hitan sastanak Saveta bezbednosti - poručio je Rjabkov.

Pre ovoga, SAD su nekoliko puta pokušavale da pošalju oružje Ukrajini, ali bezuspešno. Jedan do razloga je bio i protivljenje bivšeg predsednika Baraka Obame.

UKRAJINA: NATO SPASI NAS OD SRBA: Kijev se baš ničeg ne stidi, nastavlja da proziva našu zemlju!

Podsetimo, građanski rat na istoku Ukrajine između Kijeva i proruskih snaga počeo je u martu 2014. posle krvavih protesta na Majdanu. Najžešće borbe vodile su se do početka 2015, kad je stradalo najmanje 15.000 osoba. Mir je zaključen 11. februara 2015. u Minsku, ali su se nastavile borbe manjeg intenziteta.

Šta Ameri šalju Ukrajincima

- 35 raketnih lansera FGM-148 "džavelin", koji mogu da nose bojeve glave- 210 protivtenkovskih raketa "džavelin"- Nekoliko stotina komada najmodernijih snajperskih pušaka "baret M107A1", koje imaju maksimalan domet do četiri kilometra, i municiju za njih- 500 miliona dolara vredna je celokupna pošiljka




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jova

pre 6 godina

Za našega brata Putna , stavi tačku na ukrajinu,Ukrajina je Rusiji kao Kosovo Srbiji,nedozvoli da se Američki demoni igraju sa ukrajinom, jer se ti ne igraš sa kalifornijom,neka tvoja moćna sila vrati taj zavedeni narod bratskoj Rusiji,a kada to bude, nitko u svetu neće smeti da pisne,

Branko

pre 6 godina

Kazu da Ukrajina treba da brani svoj suverenitet na svojoj teritoriji, Spanija je branila svoj suverenitet na svonoj teritoriji, Hrvacka je uz etnicko ciscenje i ratne zlocine branila svoj suverenitet???!!!!! Jedina na svetu SRB nema pravo da brani svoj suverenitet a protive se oni koji u gore navedenim drzavama podrzavaju suverenitet????!!!! Koji su to licemeri??!!

Ante

pre 6 godina

E da smo bili uz Zapad, Ameriku, demokratiju, Tramp bi nama poklonio milijarde za ekonomiju i milijarde za oružje, a od Rusa moramo da kupujemo!

Boris

pre 6 godina

Neka Rusija razmotri pruži vojnu pomoć u svim zemljama sa kojima su USA u zavadi, kao injkciju protiv USA virusa.

Milan

pre 6 godina

Putine kreni i zavrsi Amere jednom za sva vremena do poslednjeg Amera,onda je svet miran za zivot.

Anarhista

pre 6 godina

Тако треба. Кад не убијеш змију она се врати.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija