• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

25.12.2017

20:40

TRAMPOVA OSVETA:  SAD drastično smanjile budžet  misije pri Ujedinjenim nacijama!

Vesti

TRAMPOVA OSVETA: SAD drastično smanjile budžet misije pri Ujedinjenim nacijama!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države odlučile su da znatno smanje budžet misije pri Ujedinjenim nacijama u narednoj fiskalnoj godini i to za čak 285 miliona dolara

Prema navodima iz saopštenja Misije, budžet za 2018/2019. godinu biće manji za 285 miliona dolara u odnosu na prethodne dve godine, piše portal Hil.

"U skladu sa navedenim novčanim uštedama, smanjujemo rukovodstvo i prateće funkcije, učvršćujući podršku za prioritete SAD širom sveta i ojačavajući disciplinu i odgovornost u sistemu UN", istaknuto je u saopštenju Misije SAD na Ist Riveru.

Jedan od ciljeva administracije predsednika SAD Donalda Trampa bio je da smanji novčani doprinos koji SAD daju Ujedinjenim nacijama.

SAD trenutno u budžet UN daju oko 22 odsto ukupnog budžeta međunarodne organizacije, odnosno oko 3,3 milijarde godišnje, navodi Politi fekt.

Generalna skupština UN ranije je odobrila budžet od 5,4 milijarde dolara za 2016. i 2017. godinu.

Taj budžet je inače odvojen od budžeta za međunarodne mirovne misije UN. Ta dva budžeta zajedno iznose 7,8 milijardi samo za 2017. godinu.

Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli kaže da je smanjenje budžeta "veliki korak u pravom smeru" za SAD.

Takođe, Hejlijeva je rekla da će nastaviti da traži načine da se poveća efikasnost Ujedinjenih nacija istovremeno štiteći interese SAD.

PORAZ AMERIKANACA NA IST RIVERU: UN proglasile NIŠTAVNOM odluku Trampa o Jerusalimu!

TRAMP U RATU SA CELIM SVETOM! Šefu Bele kuće dojučerašnji saveznici okrenuli leđa!

TEŠKA BLAMAŽA SAD U SAVETU BEZBEDNOSTI: Ambasadorka Hejli preti i zapisuje neposlušne države, Tramp ukida finansijsku pomoć!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 6 godina

Raspada se polako i NATO ce se raspasti i konacno amerika postaje proslost

dobi

pre 6 godina

Davljenici se hvataju za slamku,sto volim kad su kauboji u panici i kad ovako prete,sto vise to bolje i znaci da im je kraj blizu.Nato je nemocan pred Rusijom i Kinom,samo se koprcaju i uvijaju kao bespomocni crvi,dzabe im tilike baze po svetu kad su ih Rusi prestigli vestackom inteligencijom i nano tehnologijom koja se u Siriji pokazala vrlo efikasnom.

Lala

pre 6 godina

Zašto se UN ne nalaze u jednoj neutralnoj zemlji,naprimer Švajcarskoj?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija