• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik

28.12.2017

22:25

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC:  Za američke letove biće zatvorena tri aerodroma!

Vesti

RUSIJA UZVRAĆA UDARAC: Za američke letove biće zatvorena tri aerodroma!

Podeli vest

Optužbe SAD da Rusija krši Sporazum o otvorenom nebu Moskva smatra neosnovanim i bila je prinuđena da izvrši brojna recipročna ograničenja od 1. januara, o čemu je obavestila američku stranu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Optužbe SAD da Rusija krši Sporazum o otvorenom nebu Moskva smatra neosnovanim i bila je prinuđena da izvrši brojna recipročna ograničenja od 1. januara, o čemu je obavestila američku stranu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavljajući opšti politiki kurs usmeren na dalje zaoštravanje odnosa sa Rusijom, Vašington je apsolutno neosnovano optužio Moskvu da krši Sporazum o otvorenom nebu i preduzeo je jednostrane korake za stvaranje maksimalnih neprijatnosti ruskim misijama ’otvorenog neba‘, koje se izvode na teritoriji SAD. 

U vezi sa tim i na osnovu principa reciprociteta, Rusija je bila primorana da preduzme odgovarajuće mere koje imaju proceduralan karakter“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, radi se o tome da je „ruska strana saopštila savetodavnoj komisiji za otvoreno nebo o namerama da otkaže noćenje na tri aerodroma tokom letova koji uključuju Sjedinjene Američke Države“.

Moskva poziva Sjedinjene Američke Države da prestanu da narušavaju Sporazum o otvorenom nebu, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da potezi SAD nanose štetu Sporazumu o otvorenom nebu.

- Pozivamo naše američke kolege da se zaustave i pozabave depolitizovanom potragom za rešenjem problema Sporazuma.

Sporazum o otvorenom nebu potpisali su u Helsinkiju 24. marta 1992. godine predstavnici 23 države-članice OEBS-a. Rusija je ratifikovala Sporazum u maju 2001. godine. Potpisnice Sporazuma mogu da preleću preko teritorije drugih zemalja kako bi kontrolisale njihove vojne aktivnosti.

AMERIČKI PILOTI SE UPRPILI ZBOG S-300: Nije svejedno kad te na radaru prati NAJMOĆNIJI RAKETNI SISTEM NA SVETU!

ŠOKANTNO! RUSKA AMBASADA U VAŠINGTONU UPOZORILA AMERIKANCE: Ne napadajte Rusiju, ne ponavljajte Napoleonove greške!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija