• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT/Vostok.rs

29.12.2017

09:58

PUTINOVI PILOTI PONIZILI AMERE: Uvek su im bili na repu, NISU IMALI ŠANSE U BLISKOJ BORBI: Na nebu iznad Sirije bilo je  svega!

Vesti

PUTINOVI PILOTI PONIZILI AMERE: Uvek su im bili na repu, NISU IMALI ŠANSE U BLISKOJ BORBI: Na nebu iznad Sirije bilo je svega!

Podeli vest

Ruski piloti su uvek uspevali da budu iza aviona koalicije SAD koji su se nalazili na nebu iznad Sirije, izjavio je ruski pilot nakon što je primio državnu nagradu od predsednika Putina u Kremlju

Kada smo susretali u vazduhu naše partnere iz zapadne koalicije , uvek smo uspevali da, što bi rekli piloti, da budemo 'na njihovom repu', što predstavlja pobedu u bliskoj borbi, rekao je major vazduhoplovnih snaga Maksim Makolin.

Takozvano "zaostajanje", kada je nos aviona koji napada uperen ka "repu" protivničkog aviona, smatra se optimalnom pozicijom u borbama u vazduhu. 

To omogućava avionu koji je iza, niz opcija, od povećanja ili održavanja rastojanja bez prekomerne paljbe, do slobodnog napada na protivnički avion sa bezbedne pozicije, u takozvanom mrtvom uglu letelice koja mu je na meti.

Makolin je postao jedan od 14.000 ruskih vojnika koji su primili državna odlikovanja zbog pokazane hrabrosti i profesionalizma tokom dvogodišnje kampanje Ruske Federacije u Siriji.

- Ovo odlikovanje oslikava veliki rad tokom misija u sirijskom vazdušnom prostoru. Mislim da sam osvetio ruskog heroja, potpukovnika Olega Peškova i sve druge koji se nisu vratili iz Sirije - rekao je Makolin.

Bombarder Su-24 kojim je upravljao Peškov oborila je turska avijacija 24. novembra 2015. godine. Pilot je uspeo da se katapultira iz zapaljene letelice, ali su ga ubili teroristi u Siriji. Ankara je poručila da je ruski avion napadnut jer je povredio vazdušni prostor Turske, ali je Moskva odbacila ove tvrdnje.

Ruska vazdušna kampanja u Siriji bila je znak podrške antiterorističkim naporima sirijske vlade i trajala je od 15. septembra 2015. do decembra 2017. Uprkos tome što su borbu protiv terorizma nazivali svojim prioritetom u Siriji, avioni koalicije predvođene SAD učestalo su pokušavali da spreče ruske pilote da izvrše svoje misije, ocenila je ruska vojska.

TEK SMO POČELI DA NAORUŽAVAMO SRBE: Rusija brutalno uzvratila NA PRETNJE VAŠINGTONA BEOGRADU!

Incidenti u vazduhu dešavali su se uprkos specijalnoj "liniji za izbegavanje konflikata", uspostavljenoj između ruske i američke avijacije u Siriji. Iz Ministarstva odbrane poručeno je da ta komunikacija nije dala željene rezultate zbog toga što SAD nisu bile voljne da podele svoje planove za borbene operacije u vazduhu.

U jednoj od poslednjih epizoda, ruski lovac Su-35S bio je poslat da otera američkog lovca F-22 koji je, kako je navelo Ministarstvo odbrane, izvodio "opasne manevre" u blizini ruskih bombardera koji su se pripremali da gađaju bazu DAEŠ-a zapadno od Eufrata 23. novembra.

Fotomtaža

Na svečanoj ceremoniji u Kremlju, kojoj je prisustvovalo oko 600 ruskih vojnika, Putin je rekao da je nacionalna vojska „izvanredno obavila zadatke u Siriji". Predsednik je takođe pozvao na minut ćutanja za ruske vojnike koji su izgubili živote tokom kampanje u Siriji.

PUTIN SPREČIO AMERE DA ZAUZMU SEVASTOPOLJ: Vašington hteo da otera rusku crnomorsku flotu i preuzme bazu!

- Uvek ćemo se sećati naših drugova koji su stradali u borbi obavljajući svoje dužnosti. Umrli su braneći Rusiju… Mlada generacija oficira i vojnika odrastaće poučena njihovim primerom - rekao je Putin. Prema nekim procenama, 39 ruskih vojnika ubijeno je tokom operacija u Siriji.

Rusija je počela sa vazdušnim operacijama u Siriji na zahtev predsednika Bašara el Asada, i odigrala je ključnu ulogu u borbi protiv DAEŠ-a, Nusra fronta i drugih terorističkih grupa u zemlji.

SAD ZBOG SRBIJE FALSIFIKUJE ISTORIJU: Na kraju će nas baš Ameri ubediti da su SRBI ZAISTA POSEBAN NAROD!

Prema izveštajima Ministarstva odbrane, oko 60.000 militanata je eliminisano tokom operacija. Sredinom decembra predsednik Putin je posetio rusku bazu Hmejmim u Siriji i objavio povlačenje ruskih trupa.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija