• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2017

19:41

ZAHAROVA PROTIV  ŠTETOČINE: Situacija sa Sakašvilijem sramota za Ukrajince!

Vesti

ZAHAROVA PROTIV ŠTETOČINE: Situacija sa Sakašvilijem sramota za Ukrajince!

Podeli vest

Situacija koja se događa u Ukrajini sa sadašnjim liderom opozicionog pokreta Novih snaga u Ukrajini i bivšim predsednikom Gruzije i bivšim guvrenerom ukrajinskog regiona Odese Mihailom Sakašvilijem, sramota je za ukrajinski narod, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnjih poslova Marija Zaharov

- To je sramota za ukrajinski narod: čovek spolja je na čelu političkog procesa i destabiluzuje situaciju igrajući prljave igre. Sve što on radi je destruktivno. To je problem i za gruzijski narod- rekla je Zaharova u intervjuu za list "Komsomolskaja pravda".

Kako prenosi Tas s, ona je istakla da je problem to što "jedan od najpoznatijih Gruzijaca u svetu i njegovo neadekvatno ponašanje baca senku na čitavu naciju".

Sakašvili je bio predsednik Gruzije od januara 2004. do novembra 2007, i od januara 2008. do novembra 2013.
On je svoju zemlju napustio sredinom novembra 2013, nekoliko dana pre nego što je njegov predsednički mandat istekao.

Nakon što je napustio Gruziju, Sakašvili je živeo u SAD i Ukrajini.

On je dobio ukrajinsko državljanstvo u maju 2015, što je rezultiralo time da izgubi državljanstvo Gruzije.

NEREDI U KIJEVU Sukob Sakašvilija i 5.000 pristalica sa policijom!


Pre nego što je imenovan za guvernera Odese krajem maja 2015, on je radio u Kijevu kao šef Saveta za međunarodne reforme, a u novembru 2016. je podneo ostavku na poziciju guvernera Odese i osnovao svoj pokret, kritikujući aktuelnu vlast u Ukrajini.

Dok je Sakašvili bio u SAD, 26. jula 2017, ukrajinski predsednik Petro Porošenko mu je oduzeo ukrajinsko državljanstvo.
Državni tužilac je podigao nekoliko optužnica protiv Sakašvilija u 2014.

On je optužen za rušenje mirnih demonstracija u novembru 2007, nezakonit upad u zgradu televizije "Imedi"; nezakonitu zaplenu imovine koja pripada biznismenu Badriju Patarkacišviliju;  organizovanje oružanog napada na poslanika Valerija Gelashvilija u 2005; zataškavanje zločina i falsifikovanja u istrazi povodom ubistva bankara Sandra Girglianija 2006. godine i za zloupotrebu oko pet miliona dolara iz državnih fondova u periodu 2009-2012.

ZAHAROVA ODBRUSILA DŽONSONU: Rusija nije militaristička zemlja, ali Britanija jeste oligarhija!


Ukrajina je odbila da izruči Gruziji Sakašvilija dva puta u 2014. i 2015. godini, uprkos sporazumu te dve zemlje iz 1995. o izručenjima traženih ličnosti.

Početkom septembra Sakašvili je uz podršku prostalica uspeo da uđe u Ukrajinu nakon čega je optužen za nezakonito prelaženje granice.
Od oktobra, on je organizovao masovne proteste i skupove u Kijevu.

Policija je 5. decembra pokušala da ga privede u centru Kijeva, ali su njegove pristalice prižile snažan otpor i uspele da ga izvuku.

Nekoliko dana posle toga, Sakašvili je pritvoren na osnovu optužbe za primanje oko 418.000 evra od Rusije kako bi finansirao antivladine i proteste protiv predsednika, ali je nekoliko dana posle toga ponovo oslobođen.

(VIDEO) DEDA MRAZ KOD ZAHAROVE ISPUNJAVAO ŽELJE: Ministarstvo pravde SAD je poželelo, ali ja ne mogu da ukinem RT i Sputnjik




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija