• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.12.2017

21:49

(VIDEO) PROKLJUČALO U IRANU:  Treći dan zaredom, zemljom se širi TALAS PROTESTA!

Vesti

(VIDEO) PROKLJUČALO U IRANU: Treći dan zaredom, zemljom se širi TALAS PROTESTA!

Podeli vest

Protesti protiv vlade u Iranu nastavljeni su treći dan zaredom širom te zemlje, uprkos upozorenjima vlasti. Došlo je do sukoba s policijom u nekoliko gradova

Demonstranti na Teheranskom univerzitetu zahtevaju da vrhovni vođa ajatolah Ali Hameneji podnese ostavku. Tokom protesta došlo je do sukoba sa policijom.

Demonstranti ignorišu upozorenje ministra unutrašnjih poslova da "građani izbegavaju ilegalna okupljanja".

Očevici su ranije naveli da je policija sa opremom za suzbijanje nereda u velikom broju prisutna kod kapija Univerziteta, prenosi AP, dodajući da su policajci blokirali neke ulice u okolini Univerziteta. 


Sukoba demonstranata i policije bilo je i u drugim gradovima u kojima je okupljeno na hiljade ljudi koji se protive iranskoj vlasti. 


Britanska agencija Rojters javila je da su iranske snage bezbednosti ranile najmanje dve osobe u gradu Dorud na anti-vladinim demonstracijama, pozivajući se na video-snimak koji se pojavio na društvenim mrežama. 
Na video-snimku koji se pojavio na internetu vide se demonstranti koji nose dve osobe u Dorudu gde su prethodno viđeni učesnici protesta kako uzvikuju slogane protiv vrhovnog vođe Irana Ajatolah Ali Hameneija, prenosi Rojters. 


Kako se navodi, autentičnost snimka nije mogla da bude potvrđena, a težina povreda dvojice demonstranata nije poznata. 

Anti-vladini protesti su počeli u četvrtak u drugom po veličini iranskom gradu, Mašhadu, odakle su se proširili i na druge gradove.

(VIDEO) SOCIJALNI NEMIRI U IRANU: Širom zemlje talas protesta protiv vlade!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusan

pre 6 godina

Ovdje su zuti umijesali prste,nista ovdje nije spontano.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija