• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

07.01.2018

13:24

PODSTICAO NEREDE?! U Iranu uhapšen bivši predsednik Ahmadinežad!

Vesti

PODSTICAO NEREDE?! U Iranu uhapšen bivši predsednik Ahmadinežad!

Podeli vest

Zbog podrške demonstrantima u Iranu uhapšen je bivši predsednik Mahmud Ahmadinežad, piše list Kuds el Arabi, pozivajući se na izvore u Teheranu

Kako javljaju mediji, vlasti su donele ovu odluku nakon izjave Ahmadinežada u Bušeru, koju su protumačili kao "podsticanje nereda“.

U četvrtak je Ahmadinežad, obraćajući se stanovnicima Bušera, kritikovao aktuelnog predsednika Hasana Rohanija i njegovu vladu, optuživši ih za loše upravljanje, monopol nad društvenim bogatstvom i otuđenosti od naroda.

Prema informacijama izdanja, hapšenje političara je izvedeno uz odobrenje ajatolaha Alija Hamneja.

Ahmadinežad je dva puta bio predsednik Irana - od 2005. do 2013. godine.

Najmanje 21 osoba je poginula u antivladinim protestima i nemirima koji su počeli prošle nedelje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija