• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

07.01.2018

23:23

IZA EKSPLOZIJE U ŠTOKHOLMU STOJI "JUGOSLOVENSKA VEZA"! Muškarac i žena koji su nastradali nisu žrtve terorista?!

Vesti

IZA EKSPLOZIJE U ŠTOKHOLMU STOJI "JUGOSLOVENSKA VEZA"! Muškarac i žena koji su nastradali nisu žrtve terorista?!

Podeli vest

Povodom eksplozije kod stanice metroa u Stokholmu u kojoj je poginula jedna osoba novinske agencije AFP i AP pominju "jugoslovensku vezu". Eksplozija se dogodila kada je muškarac podigao sa ulice predmet za sada zvanično neutvrđene vrste, saopštila je policija koja je odbacila mogućnost terorizma

Dnevne novine "Ekpresen" i "Aftonbladet" veruju da je to bila ručna bomba, ali policijski tehničari to tek treba da potvrde.

Stanovnik tog dela Stokholma Milorad Jenčić je rekao za AFP da je tu bilo "incidenata devedesetih godina i početkom dvehiljaditih, bilo je vrlo nasilnih bandi", a potom se stanje smirilo. 

Kako odmah potom piše AFP, "po izveštaju švedske policije objavljenom prošle godine, Švedska je evropska zemlja u kojoj kriminalne bande sve više koriste ručne bombe, često iz rezervi iz bivše Jugoslavije". 

Tako je avgusta 2016. godine jedan osmogodišnji dečak poginuo od ručne bombe bačene u stan u gradu Getebrogu. Izgledalo je da je to bio napad na nekog ko tu živi, radi "namirenja računa". 

Prema agenciji AP, par koji je danas nastradao od eksplozije - on je poginuo, a ona je ranjena, bili su biciklisti koji su zastali kada je on ugledao nešto na ulici i podigao da vidi šta je. 

AP piše da je policija rekla da, po ranama i ostacima na ulici, taj predmet "može biti ručna bomba, verovatno stara". 

- Sumnjamo da je to neka vrsta ručne bombe - rekao je Lars Alvarsjo, šef policijskog okruga za jug Stokholma, za švedski Radio SVT. 

Alvarsjo je, nastavlja AP, rekao da je "švedska policija na žalost primetila porast upotrebe ručnih granata među bandama" poslednjih nekoliko godina i to u nekoliko nasilnih incidenta u tri najveća grada Švedske - Stokholmu, Goteborgu i Malmeu. 

- Veliki broj ilegalnih ručnih bombi nađenih u Švedskoj je uvezen iz bivših jugoslovenskih zemalja - rekao je Alvarsjo", šef policijskog okruga za jug Štokholma, prenela je agencija AP.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija