• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: fakti. org

08.01.2018

14:50

PRST U OKO PUTINU! AMERI  PRAVE SVOJU DRŽAVU KOD EUFRATA: Tri puta je veća od Libana, kontrolišu je plaćenici Vašingtona!

Vesti

PRST U OKO PUTINU! AMERI PRAVE SVOJU DRŽAVU KOD EUFRATA: Tri puta je veća od Libana, kontrolišu je plaćenici Vašingtona!

Podeli vest

Vašington ima nameru  da diplomatski prizna teritorije na severu i severoistoku Sirije koje su pod kontrolom američkih vazala Kurda i Snaga demokratske Sirije. Pod njihovom kontrolom se nalazim, istočno od Eufrata, teritorija koja je tri puta veća od Libana

Pakleni plan SAD otkrio je panarapski list Asharq al-Awsat.

Ovaj medij tvrdi da se pod kontrolom proamerilkih snaga, istočno od Eufrata,  nalazi teritorija koja je tri puta veća od Libana.

Ovo će značiti nastavak rata, a nameru Vašingtona prvi je delimično otkrio ministar odbrane Džejms Matis, rekavši da će na tu teritoriju biti upućeni "vojni instruktori i diplomate".

Kurdi su prethodno saopštili da su počeli sa formiranjem "Armije severa Sirije" koja će braniti "granice severnog federalnog regiona".

Ovo podrazumeva posleratnu federalizaciju ili konfederalizaciju Sirije, unutar koje će Amerikanci kontrolisati ta „tri Libana".

U međuvremeni, sirijska armija je, zajedno sa svojim saveznicima, oslobodila za dalji tok operacija veoma važno naselje Sindžar koje se nalazi na jugoistoku provincije Idlib.

Za vojni vrh u Damasku važna je i ova pobeda jer je Sindžar bio jedno od najutvrđenijih uporišta terorističke formacije Džehat an.Nusra.

Vladine snage su u istom naletu oslobodile i četiri obližnja sela.

Sindžar je na samo 15 kilometara udaljenosti od vojne avio-baze Abu-Duhur.

Sirijska armija uspešno ratuje i u okolini Damaska.

PUTIN OVERIO POBEDU U SIRIJI: Predsednik Rusije potpisao zakon o POMORSKOJ BAZI KOD TARTUSA

U toku su teške borbe za Harastu, u kojoj je i bivša baza sirijskih oklopnih jedinica. Nezvanično, u tim borbama su vladine jedinice imale pet ubijenih ranjenih brigadnih generala.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov objavio je da je razbijanje Džebhat an-Nusra sada glavni cilj antiterorističke operacije u Siriji.

(VIDEO) RUSKI PILOTI PRED PUTINOM: Jurili smo američke avione po Siriji, DOVODILI IH DO LUDILA!

Ta  teroristička formacija je filijala Al Kaide, a drži pod kontrolom najveći deo sirijske provincije Idlib.

Tanjug/AP

Ne treba sumnjati da će sirijska armija razbiti i poraziti Džebhat an-Nusra i njene saveznike. Međutim, Sirija se suočava sa novim - velikim i opasnim problemom.

U gradu Idlibu stradalo je najmanje 100 terorista poreklom sa Kavkaza. Svi se uglavnom nalaze na poternicama Rusije.

Ispred štaba terorista eksplodirao je automobil napunjen eksplozivom. Snaga eksplozije bila je takva da se šestospratnica u kojoj je štab delimično urušila.

(VIDEO) PUTIN ODLIKOVAO HEROJE: Ruska vojska je u Siriji POKAZALA MOĆ!

Kavkasci u sirijskom ratu imaju svoju borbenu formaciju koja ratuje pod imenom "Adžnad Kavkaz".

Većina ih je stigla preko Turske i većina se nalazi na ruskim poternicama.              

Grad Idlib kontroliše sirijska Al Kaida (Džebhat an-Nusra) sa svojim saveznicima iz Ahrar aš-Šam, pa su eksplozije u tom gradu najverovatnije rezultat međusobnog obračuna među terorističkim frakcijama.

Sirijska armija je još relativno daleko od Idliba. Stigla je na 15 kilometara od svoje bivše avio-baze Abu-Duhur.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija