• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer.rs

09.01.2018

10:56

(VIDEO) BRITANCI POSLALI RAZARAČ NA PUTINOV PRAG! ODMAZDA ZA INVAZIJU U LA MANŠU: I Ameri su na isti način provocirali Moskvu, pa su žestoko dobili po prstima!

Vesti

(VIDEO) BRITANCI POSLALI RAZARAČ NA PUTINOV PRAG! ODMAZDA ZA INVAZIJU U LA MANŠU: I Ameri su na isti način provocirali Moskvu, pa su žestoko dobili po prstima!

Podeli vest

Razarač britanske kraljevske flote "HMS Daring" ušao u Crno more. Vojni analitičari, međutim, upozoravaju da bi Putinov odgovor mogao biti zastrašujući po britanski brod. Oni podsećaju na da je i američki razarač "Donald Kuk" provocirao Ruse i da se na kraju ekspresno vratio u luku, kao i da je čak 27 američkih mornara dalo otkaz iz flote SAD

Britanska bulevarska štampa pridala je poseban značaj saopštenjima o tome da je razarač britanske kraljevske flote "HMS Daring" ušao u Crno more radi vojnih vežbi s rumunskom vojnom mornaricom.

List Dejli mejl smatra da je upućivanje broda pred rusko dvorište poruka Vladimiru Putinu. "Pa kako vam se dopada?", ovo pitanje upućeno ruskom predsedniku nalazi se u naslovu teksta.

San tvrdi da je London odlučio da uzvrati Moskvi "istom merom", odnosno da odgovori na prolazak ruskih brodova kroz La Manš. 

Tabloid optužuje ruske brodove da za "zveckanje oružjem" i saopštava da oni u poslednje vreme sistematski provociraju Veliku Britaniju.

Novinari Dejli stara otišli su još dalje. "Vojni brod Kraljevske flote upućen je na Putinov prag u znak odmazde za invaziju u La Manšu", glasi naslov teksta na sajtu ovog izdanja.

Ispod ove izjave objavljen je video-snimak lansiranja rakete "aster" sa razarača "HMS Daring". Ovi i drugi kadrovi na sajtu Dejli stara treba da izbezume Kremlj, uvereni su britanski novinari.

Razarač tipa 45 "HMS Daring" je glavni od šest brodova koji su za potrebe britanske flote napravljeni od 2003. do 2013. godine.

Vojnodiplomatski izvor je rekao da će obalski radari i avijacija Crnomorske flote Rusije pratiti kretanje britanskog razarača u Crnom moru. Očekuje se da će zajedničke rumunsko-britanske vežbe u Crnom moru trajati do 27. aprila.

Vojni analitičari, međutim, upozoravaju da bi Putinov odgovor mogao biti zastrašujući po britanski brod. Oni podsećaju na da je i američki razarač "Donald Kuk" provocirao Ruse i da se na kraju ekspresno vratio u luku, kao i da je čak 27 američkih mornara dalo otkaz iz flote SAD.

(VIDEO) PUTIN ZALEDIO AMERIKU! Snežna apokalipsa nije prirodna pojava, već RUSKO TAJNO ORUŽJE?!

Amerikanci su, naime, odlučili da baš u Crnom moru pokažu mišiće Rusiji i daju podršku režimu u Kijevu šaljući nekoliko ratnih brodova, da bi ponos američke mornarice, nakon bliskog susreta sa ruskim borbenim avionima, podvio rep i uplakan se vratilo u rumunsku luku.

Iako je američki razarač "Donald Kuk" reklamiran kao jedan od najmodernijih, opremljen i najnovijim ratnim informacionim sistemom "Aegis" je bio samo bespšomoćna plutajuća meta za ruski suhoj.

Ruski bombarder čak nije imao bombe i rakete, već samo kontejner sa sistemom za radioelektronsku borbu. Izveo je izvršio kružni let nad američkim razaračem, a posledica je bila činjenica da je 27 američkih mornara napisalo izjavu o davanju otkaza iz flote.

PRST U OKO PUTINU! AMERI PRAVE SVOJU DRŽAVU KOD EUFRATA: Tri puta je veća od Libana, kontrolišu je plaćenici Vašingtona!

Što je tako preplašilo posadu torpednog razarača "Donald Kuk" koji je naoružan  sa krstarećim raketama "tomahavk", koje često nose i  nuklearno punjenje! Opremljen je i najnovijim ratnim informacionim sistemom "Aegis", koji, između ostalog, ujedinjuje sredstva protivvazdušne odbrane svih brodova na kojima je postavljen u zajedničku mrežu, omogućujući istovremeno da se prati i gađa na stotinu ciljeva.

Na nadogradnji torpednog razarača smeštene su ogromne antene univerzalnog radara koje zamenjuju nekoliko običnih radiolokacijskih stanica. Uz tomahavke u univerzalnim lansirnim uređajima na nosu i krmi, nalazi se 50 dirigovanih raketa različite klase.

Ruski bombarder koji je doletio do "Donalda Kuka" nije imao bombe ni rakete. Pod trupom je nosio kontejner sa sistemom za radioelektronske borbe "hibini".

Pošto se približio brosdu, "hibini" je isključio radar razarača, a zatim i sistem prenosa podataka - ukratko, čitav "aegis".

(VIDEO) AMERI VEŽBAJU INVAZIJU NA RUSIJU, A MOSKVA PROTIVDESANTNE OPERACIJE: Svet se nada da je reč o igri!

Suhoj je posle toga simulirao raketni napad na oslepljeni i nemi brod. I potom isto to još nekoliko puta.

Ruski avion je došao na samo 900 metara od plovila i nastavio je pri visini od oko 150 metara da nadleće američki brod punih sat i po vremena.

Kada je bombarder napokon odleteo, "Donald Kuk" sa "traumatizovanom" posadom odmah otplovio u rumunsku luku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija