• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/infomer.rs

12.01.2018

13:25

KRALJICA ELIZABETA II se uvredila, pa prekinula saradnju sa kompanijom nakon 60 godina!

Vesti

KRALJICA ELIZABETA II se uvredila, pa prekinula saradnju sa kompanijom nakon 60 godina!

Podeli vest

Kompanija "Rigby & Peller" iz Londona izgubila je povlastice britanske kraljevske porodice nakon objavljivanja autobiografije njene bivše vlasnice

Kompanija, koja od 1960. godine proizvodi donji veš za kraljicu Elizabetu II i druge članove kraljevske porodice, izgubila je povlastice nedugo nakon što je Džun Kiton objavila svoju autobiografiju pod imenom “Storm in a D-Cup”. 

Kiton, koja je ja kraljicu proizvodila brushaltere u sedamdesetim i šezdesetim godinama, otkrila je u svojoj knjizi da je bila zvanični proizvođač korseta za kraljevsku porodicu u vreme svojih redovnih poseta Bakingemskoj palati. 

 - Žao mi je što je Bakingemska palata to shvatila kao uvredu. U pitanju je ljupka priča o tome šta se dešavalo u mom životu, ali i o mom zanimanju uopšte -  rekla je 82-godišnja Kiton. 

 - Sve što sam u knjizi napisala, bilo je da sam išla tamo. Nikada, nijednom, nije bilo reči o tome šta sam tamo radila - dodala je. 

Kiton kaže da odluku kraljevske porodice smatra "neverovatnom", i da je verovatno pre objavljivanja knjige trebalo da pita palatu za dozvolu, ali da joj u tom trenutku nije prošlo kroz glavu da radi bilo šta pogrešno. 

 - Toliko je uznemirujuće što se to dešava pred kraj mog života. Ali, šta tu mogu. Ne mogu da se svađam sa palatom, niti bih to želela, ali je teško -  rekla je. 
Bakingemska palata odbila je komentarisanje ovih navoda. 

Britanska asocijacija za kraljevske povlastice navodi da gubitak statusa kompanije nema veze sa objavljivanjem biografije, dodajući da se svake godine otkaže 20 do 40 povlastica, koje se dodeljuju drugim kompanijama. 

Kraljevske povlastice, koje mogu da izdaju samo kraljica Elizabeta II lično, princ Filip i princ Čarls, dodeljuju se kompanijama i zanatlijama koji su u prethodnih pet do sedam godina za kraljevsku porodicu vršili razne izvanredne usluge ili je snabdevali izvanrednim dobrima. 

Povlastice se ne dodeljuju pripadnicima profesija koje imaju veze sa bankarstvom, zakonom illi novinarstvom. 

U ovom trenutku, kraljevske povlastice uživa oko 800 kompanija i pojedinaca.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija