• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2018

18:10

AMERIČKA PROVOKACIJA U VAŠINGTONU: Aveniju ispred ruske ambasade nazvali po Putinovom protivniku!

Vesti

AMERIČKA PROVOKACIJA U VAŠINGTONU: Aveniju ispred ruske ambasade nazvali po Putinovom protivniku!

Podeli vest

Vlasti Vašingtona promenile ime dela Avenije Viskonsin, koji se nalazi ispred ruske diplomatske misije, u Trg Borisa Njemcova, ubijenog ruskog opozicionara i kritičara ruskog predsednika

Amerikanci na sve načine pokušavaju da isprovociraju Rusiju. Poslednji pokušaj dogodio se u sredu, kad su vlasti grada Vašingtona ulicu ispred ruske ambasade nazvale po ubijenom ruskom opozicionaru i velikom protivniku ruskog predsednika Vladimira Putina - Borisu Njemcovu.

Prljavi trikovi

Gradsko veće Vašingtona, koje čine 11 demokrata i dva nezavisna odbornika, izglasalo je promenu imena jednog dela Avenije Viskonsin, samo onog koji prolazi ispred ruske ambasade u Trg Borisa Njemcova.

Ova odluka donesena je u trenutku kad odnosi između SAD i Rusije nisu ni blizu dobrih
Dmitrij Peskov

Ćerka Njemcova pokrenula inicijativu

Vašington je ulicu nazvao po Njemcovu na predlog njegove ćerke Žane. Ona je u decembru posetila taj američki grad i zatražila da vlasti SAD odaju počast njenom ocu.
- Sadašnji ruski režim želi da izbriše sećanje na mog oca jer veruje da su simboli važni i da potencijalno mogu da inspirišu promene - rekla je Žana pred gradskim većem Vašingtona.
On je dodala da je njen otac bio patriota i da zaslužuje sve počasti.
- Za sada to ne možemo da uradimo u Rusiji, ali imamo šanse da to uradimo ovde, gde sećanje na njega neće moći lako da se oskrnavi - izjavila je Žana u Vašingtonu.

- Glasanje o tome da odamo počast ubijenom demokratskom aktivisti bilo je anonimno. Predlog je velikom većinom glasova usvojen - navedeno je u saopštenju gradskog veća.

Vlasti Vašingtona moraju još da dobiju dozvolu Komiteta za nacionalnu bezbednost Predstavničkog doma Kongresa, ali odbornici gradskog veća veruju da je to rutinska stvar. Zato su svečano postavljanje ploče sa imenom Trg Borisa Njemcova zakazali za 27. februar, tačno na treću godišnjicu njegovog ubistva.

Ta odluka naišla je na žestoke reakcije ruskih političara, koji su potez Vašingtona nazvali prljavim. Lider Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski smatra da je ovo nova provokacija.

- Američki zvaničnici služe se prljavim trikovima, namerno ispred ruske ambasade - naveo je Žirinovski.

Njihovo pravo

I član Komunističke partije Dmitrij Novakov kritikovao je odluku Vašingtona. - Amerikanci već dugo igraju igru mešanja u ruske unutrašnje stvari - rekao je Novakov. S druge strane, Kremlj je naveo da ne želi da se meša u američke unutrašnje stvari.

- Vlasti Vašingtona imaju apsolutno pravo da odlučuju kako će se zvati ulice u tom gradu - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je, međutim, dodao da je odluka Vašingtona donesena u trenutku kad odnosi između SAD i Rusije, blago rečeno, nisu ni blizu dobrih.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija