• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2018

22:12

DOBILA OTKAZ JER JE OTKRILA TAJNU KRALJEVSKIH SISA: Dizajnerka donjeg veša uvredila plemiće!

Vesti

DOBILA OTKAZ JER JE OTKRILA TAJNU KRALJEVSKIH SISA: Dizajnerka donjeg veša uvredila plemiće!

Podeli vest

Džun Kenton, koja je 36 godina pravila brushaltere i gaće za Elizabetu II, izgubila je kraljevsku licencu jer je u memoarima opisala kako je polugoloj vladarki uzimala mere pred njenim kučićima

Britanka Džun Kenton (82), koja je 36 godina dizajnirala brushaltere i gaće za kraljicu Elizabetu II (92), dobila je otkaz jer je u svojim memoarima "Oluja u D-korpi", prema mišljenju Bakingemske palate, otkrila detalje o kraljevskoj intimi. Žena, koja je doskoro bila vlasnica čuvenog brenda "Rigby & Peller", izgubila je kraljevsku licencu jer je u svojoj knjizi opisala kako je uzimala mere polugoloj Elizabeti II u prisustvu njenih kučića.

Pomenula sve žene

Kentonova je spornu knjigu objavila u martu 2017. Iako je veći deo memoara posvetila svom životu, na nekoliko stranica opisala je i detalje iz privatnog života članova britanske kraljevske porodice.

wikipedia.org

- Imala sam redovne sastanke sa kraljicom Elizabetom II u Bakingemskoj palati. Donosila sam joj brushaltere na probu i gledala je kako ih polugola oblači okružena svojim psima korgijima -

napisala je Kentonova.

Posteri za prinčeve

Dajana je postere manekenki u donjem vešu, koje sam joj poklonila, davala sinovima Vilijamu i Hariju
Džun Kenton

U knjizi je spomenula i pokojnu princezu Dajanu, kojoj je takođe radila probe.

- Dajani sam poklanjala postere manekenki u donjem vešu i kupaćim kostimima. Ona ih je uzimala kako bi ih dala sinovima Vilijamu i Hariju da ih okače u svojim sobama u Itonu - otkrila je Kentonova.

Dizajnerka, koja sebe naziva najvećim ekspertom za sise u Britaniji, pomenula je i Elizabetinu sestru, princezu Margaret, ali i njihovu majku Elizabetu.

- Kraljica majka mi je jednom rekla da se samo pretvara da sluša princezu Margaret kad joj sugeriše kakav šešir treba da izabere. Kazala mi je: "Čim Margaret ode, ja izaberem šta hoću" - navela je Kentonova.

Tanjug/AP

Sad joj je žao

Iako u knjizi nije iznela ništa šokantno, britanska kraljevska porodica sadržaj memoara smatra skandaloznim. Zbog toga je Bakingemska palata Kentonovoj oduzela licencu i skinula kompaniju "Rigby & Peller" sa liste firmi sa kojima sarađuje. To predstavlja ogroman udarac za firmu, koja je stekla svetsku slavu baš zbog saradnje sa kraljevskom porodicom.

- Mnogo mi je žao što se kraljevskoj porodici nije svidela knjiga. Nije mi bila namera da bilo koga uvredim. Ovo je za mene veliki šok i osećam se užasno - kazala je Kentonova.

Ona je, inače, 1982. kupila firmu "Rigbi & Peler" koja je tada zapala u krizu, iako je od 1960. radila za kraljevsku porodicu. Uložila je više od 20.000 evra u brend i proslavila ga u celom svetu. Udeo od 87 odsto kompanije prodala je 2011. za devet miliona evra belgijskom brendu veša "Van de Velde", ali je ostala članica upravnog odbora i nastavila je da oblači kraljicu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 6 godina

Ma kod britanskih licemera sve je strogo kontrolisano i Ova je to znala da ni slovo nije smela da pomene o kraljevskoj porodici.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija