• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logično.com

18.01.2018

21:00

(VIDEO) ŠOK! KIJEV ZVANIČNO OBJAVIO RAT RUSIJI: Porošenko dobio odrešene ruke DA VOJSKOM KRENE NA MOSKVU!

Vesti

(VIDEO) ŠOK! KIJEV ZVANIČNO OBJAVIO RAT RUSIJI: Porošenko dobio odrešene ruke DA VOJSKOM KRENE NA MOSKVU!

Podeli vest

Ukrajinski poslanici su usvojili  takozvani "Zakon o deokupaciji i reintegraciji", koji Rusiju eksplicitno navodi kao "agresora". Parlament je podržao odluku predsednika Petra Porošenka da koristi Oružane snage Ukrajine za oslobađanje "hibridno okupiranog područja Donbasa od strane ruske vojske"

Ranije se izraz agresor za Rusiju koristio u političkom diskursu u Ukrajini, ali se nikada nije došlo do ove razine, na kojoj se susedna zemlja službeno proglasila "agresorom"

Dakle, Vrhovna Rada Ukrajine je zakonski Rusiju proglasila "agresorom" i "okupatorom", a parlament je podržao odluku predsednika Petra Porošenka da koristi Oružane snage Ukrajine za oslobađanje "hibridno okupiranog područja Donbasa od strane ruske vojske".

Dokument, kojeg mediji nazivaju "Zakon o deokupaciji i reintegraciji", je podržala ogromna većina od 280 poslanika.

Od ukupno 351 poslanika Vrhovne Rade, 280 ih je glasalo za zakon, 36 je bilo protiv, 2 su bila suzdržana i 33 nije glasalo.

Zakon odobrava korišćenje vojske Ukrajine i drugih vojnih jedinica u "sprečavanju i odbijaju ruske oružane agresije u regijama Donjeck i Lugansk".

"Zakon se bez iznimke odnosi i na neotuđivo i suvereno pravo Ukrajine na privremeno okupiranim teritorijama Krima i Sevastopolja", stoji u konačnoj verziji dokumenta.

(VIDEO) RUSI ĆE BLOKIRATI NEPRIJATELJSKE SATELITE: Projekat "Tirada 2S" je oružje koje će ih sa zemlje IZBACIVATI IZ STROJA!

Prema dokumentu, Rusija je odgovorna "za moralnu i materijalnu štetu koju su pretrpeli država Ukrajini, vlasti i lokalne samouprave, pojedinci i pravne osobe".

Ukrajinsku vojsku i druge vojne jedinice koje su uključeni u odbijanje "ruske agresije" vodit će komandant ujedinjenih snaga koga će predsednik Petro Porošenko imenovati na preporuku načelnika Glavnog štaba. Zapovednik će svoje ovlasti ostvarivati kroz zajednički operativni štab koji će planirati, organizirati i kontrolisati "odbijanje ruske agresije na području regija Donjeck i Lugansk".

ŠOK! PUTIN NAORUŽAVA UKRAJINU: Ovo niko nije ni u ludilu očekivao, KIJEV ĆE DOBITI AVIONE, BRODOVE...

Lider Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poručuje da je Vrhovne Rada Ukrajine ovim zakonom prekršila Sporazum iz Minska i odvezala ruke vojsci.

Ap/Fotoilustracija

- Kako predsednik Petro Porošenko tumači ovaj zakon, on će omogućiti da se odvežu ruke ukrajinskoj vojsci i uvede vojni zakon. Na moje veliko žalenje, ovim je potpuno prekršen Sporazum iz Minska - rekao je Zaharčenko.

- Ukrajina pokazuje da ne želi mirno rešenje sukoba. Biće borbi i zbog toga je pripremljena ova politička platforma - istakao je lider DNR.

ŠAH MAT! TAJNI PROJEKAT PUTINA I MERKELOVE: Niko u Evropi o tome ne sme da priča, osim SLOVAKA I ROBERTA FICA!

Moskva je u više navrata izjavila kako Ruska Federacija nije strana u sukobu na jugoistoku Ukrajine i da je zainteresirana da susedna zemlja izađe iz političke i ekonomske krize.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17