• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2018

19:14

​DIREKTOR RUSKE VTB KOSTIN U DAVOSU: Nove ekonomske sankcije Rusiji RAVNE OBJAVI RATA!

Vesti

​DIREKTOR RUSKE VTB KOSTIN U DAVOSU: Nove ekonomske sankcije Rusiji RAVNE OBJAVI RATA!

Podeli vest

Direktor ruske VTB banke Aleksej Kostin upozorio je danas na "rastuću pretnju vojnog sukoba" u Evropi i smatra da će, ako SAD uvedu nove ekonomske sankcije institucijama u Moskvi, to biti "objava rata"

Kostin je za "Fajnenšel tajms" u Davosu, na marginama Svetskog ekonomskog foruma, rekao da je njegova najveća briga "opasna situacija" nastala usled nagomilavanja oružja u Evropi zbog čega bi, kako kaže, moglo da dođe do "nevolje" između NATO i ruskih snaga.
- Na početku smo nove trke u naoružanju. NATO traži više oružja i raspoređuje više oružja u Evropi, a Rusija će na apsolutan isti način uzvratiti- kazao je Kostin, za kog londonski dnevnik navodi da je blizak saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Kostin se potom i pita ko će od toga imati koristi.

- Samo generali i oni koji proizvode oružje. Amerika kaže da bi Evropa trebalo više da plati za to. Kome je to potrebno? To je veoma opasno- konstatuje Kostin.

Kostin ističe da nije zabrinut zbog mogućnosti da sankcije budu uvedene i protiv njega lično, što bi mu onemogućilo da putuje u SAD ili da ima račun u nekoj američkoj banci.

- Ali, bilo kakve ekonomske sankcije protiv institucija bi, po mom mišljenju, bile poput objave rata. Ne vidim razlog zašto bi ruski ambasador ostao u Vašingtonu posle toga ili zašto bi američki ambasador ostao da pliva u hladnoj vodi u Moskvi - kazao je Kostin.

Kostin veruje da je to gore od situacije hladnog rata, kao i da je veoma opasno.

- Mislim da se Amerikanci igraju vatrom jer se odnosi pogoršavaju, a mi za to nismo odgovorni - zaključio je direktor VTB banke.

PUTIN POZAJMIO AMERICI 106 MILIJARDI: Kina dala čak 1,177 milijardi dolara!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija